CHP’li Tanal, Başbakan’ın istifası için AYM’ye başvurdu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) Başbakan’ın görevinden istifa etmiş sayılması için başvuruda bulundu. Mahmut Tanal daha önce de 03 Temmuz 2014 tarihinde aynı konu üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmuş...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Tanal, Başbakan’ın istifası için AYM’ye başvurdu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) Başbakan’ın görevinden istifa etmiş sayılması için başvuruda bulundu.

Mahmut Tanal daha önce de 03 Temmuz 2014 tarihinde aynı konu üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmuş ancak bu başvuru 12 Temmuz günü reddedilmişti. Bu red kararını müteakiben Anayasa Mahkemesi yolu açılması üzerine Tanal, bugün saat 11:00’da Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru ile Cumhurbaşkanlığına adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevinden ayrılmış sayılmasına karar verilmesini talep etti.

Tanal’ın başvuru metninde, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı ve Başbakan sıfatına haiz Recep Tayyip Erdoğan 02.07.2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıklamıştır. Diğer Cumhurbaşkanlığı adayları ile Başbakanlık konumu nedeni ile haksız bir rekabete sebebiyet veren ve bu kamusal gücünü haksız bir şekilde lehine kullanan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir an önce Başbakanlık görevinden istifa etmesi gerekmektedir.” ifadeleri yer aldı.

CİHAN

Yorumlar