CHP'li Şükrü Sözen, ikinci defa Manavgat'a belediye başkanı seçildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP Belediye başkan adayı Şükrü Sözen ikinci kez belediye başkanı oldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Şükrü Sözen, ikinci defa Manavgat'a belediye başkanı seçildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP Belediye başkan adayı Şükrü Sözen ikinci kez belediye başkanı oldu. Manavgat İlçe Seçim Kurulu, ilçede 505 sandıktan 500'ünde seçim sonuçlarını açıkladı. İlçe Seçim Kurulu'nun, 5 sandıkla ilgili itirazı değerlendirdikten sonra önümüzdeki saatlerde net sonuçları açıklayacağı belirtildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Manavgat'ta 142 bin 443 seçmenden 129 bin 189 seçmen oy kullandı. Geçersiz oy sayısı ise 5 bin 168. Seçimlerde CHP'nin Manavgat Belediye başkan adayı Şükrü Sözen 50 bin 270 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manavgat Belediye Başkanı adayı Recep Barut 41 bin 202, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manavgat Belediye başkan adayı Raşit Enhoş 29 bin 481 oy aldı.

Seçimde Halkların Demokrat Partisi bin 445, Saadet Partisi 606, Büyük Birlik Partisi 590, İşçi Partisi 197 ve Bağımsız Türkiye Partisi 180 oy aldı. Belediye meclisi üyeliği seçiminde ise CHP 47 bin oy alarak 12 üyeliği almaya hak kazandı. AK Parti 40 bin 833 oy alarak 10 üyelik, MHP 30 bin 307 oy alarak 6 üyelik için hak kazandı.

İkinci defa Manavgat belediye başkanı seçilen Şükrü Sözen, yorucu bir seçim süreci geçirdiklerini, halkın kendisine 30 Mart'ta ikinci defa yetki verdiği için teşekkür etti. Sözen, "Zorlu ve yorucu bir seçim süreci geçirdik. Halkımız sandıkta yeniden ikinci defa yetki verdi. Şu an itibariyle parti rozetimi çıkarıyorum. Sizlerin bana olan güveninize layık olabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğimden kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

İkici defa Manavgat belediye başkanı seçilen Şükrü Sözen'in merhum dedesi Şükrü Sözen ile merhum babası İbrahim Sırrı Sözen de iki dönem Manavgat'ta belediye başkanlığı yapmıştı.

CİHAN

Yorumlar