CHP'li Şeker: Hükümet toplu açılış organizasyonları için ihale yaptı mı?

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, hükümetin çok sayıda tesis için gerçekleştirdiği toplu açılış törenleri hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşındı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Şeker: Hükümet toplu açılış organizasyonları için ihale yaptı mı?

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, hükümetin çok sayıda tesis için gerçekleştirdiği toplu açılış törenleri hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşındı. Şeker, açılış töreni organizasyonunun olması gerekenden 10 misli bedelle yapıldığı ve bu bedelin de tesisleri yapan müteahhitlerden temin edildiği iddialarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Şeker, 11.12.2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yapımı tamamlanan 113 eserin toplu açılışı yapıldığını hatırlatarak, açılış töreni hakkındaki iddialara dikkat çekti. Söz konusu 113 tesis içerisinde daha önce hizmete açılmış eserlerin olduğuna, tamamlanmayan eserlerin de açılışının yapıldığına ilişkin iddialara hükümet kanadından herhangi tatmin edici bir cevap verilmediğini kaydeden Şeker, açılış töreninin organizasyonu ile ilgili yeni iddiaların ortaya atıldığına vurgu yaptı.

Şeker, televizyonlarda, radyolarda, gazetelerde, internette ve billboardlarda günlerce tanıtımı ve reklamı yapılan açılış töreninin organizasyonunun olması gerekenden 10 misli bedelle yapıldığı, bu bedelin de tesisleri yapan müteahhitlerden temin edildiği yönündeki iddialara dikkat çekti.

ORGANİZASYONLAR İÇİN İHALE YAPILDI MI?

Soru önergesinde, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yapımı tamamlanan 113 eserin toplu açılış töreni organizasyonu için ihaleye çıkılmış mıdır? İhale yapıldı ise bu ihalenin tarihine, katılan firmalara ve verdiği tekliflere ilişkin detaylar nedir?" diye soran Şeker, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti: "113 tesisin açılış töreni organizasyonunu hangi firma ne kadarlık bedelle yapmıştır? Söz konusu açılış töreni organizasyonunun bedelinin tesisleri yapan müteahhitlerden tahsil edildiğine ilişkin iddialar doğru mudur? Bu iddialar doğru ise kaç müteahhitten ne kadar para alınmıştır? Vatandaşın ödediği vergilerle yaptırılan tesislerin iktidar partisinin ve Başbakan’ın siyasi reklamına dönüştürülmesi, açılış töreni organizasyonunun bedelinin de müteahhitlerden alınması demokratik yönetimle bağdaşmakta mıdır?"

CİHAN

Yorumlar