CHP'li Salıcı: Gökçek’in bildiği bir şey varsa açıklasın

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt MHP seçim bürosu ile Şişli Belediye Başkanlığı’na yönelik saldırılara ilişkin İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Salıcı: Gökçek’in bildiği bir şey varsa açıklasın

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt MHP seçim bürosu ile Şişli Belediye Başkanlığı’na yönelik saldırılara ilişkin İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yaptı. İstanbul’un vahşi batıya döndüğünü söyleyen Salıcı, validen can güvenliği talep ettiklerini ifade etti. Salıcı, ‘Seçimlere yakın bir süre suikastlar gerçekleşebilir." diyen Melih Gökçek için de “Bildiği bir şey varsa açıklasın.” dedi.

Oğuz Kaan Salıcı, bir grup partili ile saat 13.00 sıralarında İstanbul Valiliği önüne geldi. MHP Esenyurt seçim bürosu ile Şişli Belediye Başkanlığı’na yönelik silahlı saldırılarla ilgili basın açıklaması yapan Oğuz Kaan Salıcı, sözlerine Esenyurt’taki saldırıyla ilgili başsağlığı ve geçmiş olsun dilekleriyle başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, "Seçimlere yakın bir süre suikastlar gerçekleşebilir." sözünü hatırlatan Salıcı, “Eğer sayın Gökçek’in bildiği bir şey varsa açıklasın. Eğer ortalığı karıştırmak için bu tür sözler söylüyorsa bundan vazgeçsin. 30 Mart günü bundan vazgeçmek zorunda kalacak zaten.” şeklinde konuştu.

Şişli Belediye Başkanlığı’na yönelik uzun namlulu silahla dün gerçekleştirilen saldırıyı değerlendiren Oğuz Kaan Salıcı, “Hiç kimse bu meseleyi bir kendini bilmezin, münferit bir davranışı olarak görmesin.” diye konuştu. Salıcı, “Bu üç olayı arka arkaya gördüğümüzde, yorumladığımızda ortaya çıkan sonuç; bu seçimlerin kin, nefret ve farklı siyasi partilere yapılacak saldırılarla, ortaya çıkması muhtemel bir sonucu ortadan kaldırmaya yönelik hareketler olacağını gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi’nden can güvenliği istediklerini dile getiren Oğuz Kaan Salıcı, “Biz demokratik seçimlerin demokrasi içinde, huzur içinde yapılabilmesi için can güvenliği istiyoruz. Can güvenliğini sadece Mustafa Sarıgül için istemiyoruz. Can güvenliğini yarışan bütün siyasi partiler ve bütün siyasi partilerin adayları için istiyoruz.” diye konuştu.
Türkiye’nin bir süredir devlet krizi yaşadığını söyleyen Salıcı, “Eğer siz yüzlerce polisi bir gecede yer değiştirirseniz ortaya çıkacak şey güvenlik zafiyetidir. Eğer hakimler ve savcılar, başka bir şehirde yatıp, başka bir şehirde uyanıyorsa, bir gecede yerleri değişiyorsa ortaya çıkacak sonuç, adalete olan güvensizlik ve güvenlik zafiyetidir.” beyanında bulundu. Salıcı seçimlere demokratik bir ortamda huzur içinde gitmek istediklerini ifade etti.

İstanbul’da belediye başkanlığının demokratik yollarda el değiştireceğini ifade eden Salıcı, “Her gün birilerini vatan haini ilen eden bir başbakanın olduğu bir ülkede bu seçimler gerginlik olmadan nasıl gerçekleştirilecek bunu da merak ediyoruz.” şeklinde konuştu. Salıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üslubunun ülkedeki gerginliği artırdığını belirtti.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya seslenen Oğuz Kaan Salıcı, can güvenliklerinin sağlanmasını isteyerek seçimlere güvenli bir ortamda gidilmesinin valinin elinde olduğunu söyledi. Salıcı, bunun için Mutlu’nun Başbakandan talimat beklememesi gerektiğine vurgu yaptı. Salıcı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletmeyen AK Partilileri de eleştirdi.

Hüseyin Avni Mutlu’dan randevu talep ettikleri bilgisini veren Salı, Mutlu’nun resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın katıldığı programda olduğu gerekçesiyle kendileriyle görüşemediklerini aktardı. Salıcı, valinin yaşanan olaylara ‘Fransız’ kaldığını söyledi.

‘Baskılar bizi yıldıramaz’ ve ‘Çalışa çalışa kazanacağız’ şeklinde slogan atan CHP’liler, Oğuz Kaan Salıcı’nın açıklamasının ardından valilik önünden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar