CHP’li Öztürk: HSYK, o savcı için derhal gereğini yapmalı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağıran savcı hakkında HSYK’nın gereğini yapmasını istedi. CHP'li Öztürk, savcının yaptığı işlemi haddini bilmezlik...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Öztürk: HSYK, o savcı için derhal gereğini yapmalı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağıran savcı hakkında HSYK’nın gereğini yapmasını istedi. CHP'li Öztürk, savcının yaptığı işlemi haddini bilmezlik olarak tanımladı.

TBMM’de İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Öztürk, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran savcıya tepki gösteren Öztürk şunları söyledi: "Savcı tam bir haddini bilmezlik örneği sergilemiştir. Anayasanın 83. maddesini ihlal etmiştir. O çağrıyı sonradan yaptığı açıklamada belirttiği gibi sahven yapmamıştır. Aksine kasten yaptığı inancındayım. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırma amacıyla kasten yapmıştır. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu derhal devreye girip, onun gereğini yapmalıdır. Böyle bir kişinin savcılık yapması hukuk adına talihsizliktir. O savcı anayasa ihlal suçu işlemiştir."

CİHAN

Yorumlar