CHP'li Öztrak: HSYK, 'Erdoğan-Bozdağ Yüksek Kurulu' olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, getirilen düzenleme ile HSYK'nın 'Erdoğan-Bozdağ Yüksek Kurulu' olacağını belirterek rüşvetin üstünü örtmek için hukuk devleti, yargı bağımsızlığı gibi ilkeler çiğnenerek demokrasinin ayaklar altına alındığını sav.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Öztrak: HSYK, 'Erdoğan-Bozdağ Yüksek Kurulu' olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, getirilen düzenleme ile HSYK'nın 'Erdoğan-Bozdağ Yüksek Kurulu' olacağını belirterek rüşvetin üstünü örtmek için hukuk devleti, yargı bağımsızlığı gibi ilkeler çiğnenerek demokrasinin ayaklar altına alındığını savundu. Öztrak, son bir aydır Türkiye'de cinnet hali yaşandığına dikkat çekti.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Öztrak, hükümet ve Başbakan'ın kendileriyle ilgili yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını Türkiye'nin önünü kesmeye dönük bir komplo gibi göstererek hem yolsuzluğun üstünü örtmeye hem de iktidarını mutlaklaştırmaya çalıştığını ifade etti.

"Başbakan daha üç yıl önce getirdiği ve meydanlarda büyük demokrasi reformu olarak millete sunduğu HSYK Yasası'nı şimdi değiştiriyor. Getirilen düzenleme ile HSYK, 'Erdoğan-Bozdağ Yüksek Kurulu' olacak." diyen Öztrak, rüşvetin üstünü örtmek için hukuk devleti, yargı bağımsızlığı gibi ilkeler çiğnenerek demokrasinin ayaklar altına alındığını vurguladı.

Son bir aydır Türkiye'de cinnet hali yaşandığını belirten Öztrak, yönetimde kural ve uyum namına birşey kalmadığını, emniyette görev yeri değişen polis sayısını takip etmenin artık mümkün olmadığını kaydetti. Emniyet ve yargıda değil bürokraside de ciddi kıyım olduğunu dile getiren Öztrak, bürokraside başlatılan bu cadı avı ve kıyımın devlet krizini derinleştirdiğini ifade etti. Öztrak, bu kadar büyük çaplı kıyımlarda kurunun yanında yaşın da yandığını belirtti.

AK Parti iktidarının biletini milletin ilk seçimde keseceğini savunan Öztrak, yapılanlar karşısında hiçbir yatırımcıyı bu ülkede hukuk devleti olduğuna ikna edilemeyeceğinin altını çizdi. Yolsuzlukların soruşturulmasının ekonomiye zarar vermeyeceğine dikkat çeken Öztrak, hukuk devletinin bir kenara itilerek yolsuzlukların üstünün kapatılmasının ekonomiye zarar vereceğini söyledi.

2014 yılının gerçekten zor bir yıl olacağını ama hükümetin hala bunun ciddiyetinde olmadığını dile getiren Öztrak, Türk ekonomisinin bu gerginliği mart ayındaki seçimlere kadar taşımasının oldukça güç göründüğünü ifade etti. HSYK'nın açıklamasının hatırlatılması üzerine Öztrak, bugün gelinen noktada HSYK'nın HSYK olmaktan çıkarılıp Başbakan Yüksek Kurulu haline getirildiğini söyledi. "Hepimizin hukukun güvencesine ihtiyacı var." diyen Öztrak, hükümetin bu işleri çözme kabiliyetinin de kalmadığını kaydetti.
CİHAN

Yorumlar