CHP’li Özkes, Üsküdar seçim sonuçları için AYM’ye başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi, İstanbul Milletvekili ve son yerel seçimlerde Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, Üsküdar seçim sonucu için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. AYM çıkışında...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Özkes, Üsküdar seçim sonuçları için AYM’ye başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi, İstanbul Milletvekili ve son yerel seçimlerde Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, Üsküdar seçim sonucu için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

AYM çıkışında açıklama yapan Özkes, “Üsküdar’da seçimleri kazandık. Ancak masada kaybettik. Yaptığımız itirazlar maalesef reddedildi. Şimdi Anayasa Mahkemesi’ne de bireysel müracaatta bulundum. Üsküdar İlçe Başkanımız Sayın Binali Coşkun da ayrıca bireysel başvuruda bulundu. Bu konunun takipçisiyiz. Seçim çalışmalarında yoğun performans gösteren partili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sonuç tutanaklarında da ciddi tahribat, oynama yapıldığını iddia eden Özkes, oy kullanan seçmen sayısı ile sandıkta çıkan zarfların da tutmadığını dile getirdi. Sandıklarda oy kullanan seçmen sayısından fazla kullanılmış zarflarla, kullanılmış fazla oy pusulaları çıktığını öne süren Özkes, daha önce Üsküdar İlçe Seçim ve İstanbul İl Seçim Kurulu’na yaptıkları başvuruların haksız bir şekilde reddedildiğini savundu.

CİHAN

Yorumlar