CHP'li Oran: Kasetlerin AKP yönetiminin bilgisi dahilinde olduğu görülmekte

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan’ın önceki eski genel başkanları olan Deniz Baykal’a ait yasadışı yollarla edinilmiş bir kasetin internete servis edilmesi talimatını verdiği iddiasına, “Yapılan açıklamalardan CHP, MHP ve diğer kişilere ait.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Oran: Kasetlerin AKP yönetiminin bilgisi dahilinde olduğu görülmekte

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan’ın önceki eski genel başkanları olan Deniz Baykal’a ait yasadışı yollarla edinilmiş bir kasetin internete servis edilmesi talimatını verdiği iddiasına, “Yapılan açıklamalardan CHP, MHP ve diğer kişilere ait kasetlerin AKP yönetiminin bilgisi dahilinde olduğu görülmektedir. AKP Hükümeti ya bu yasadışı kayıtların sahibini bulmak ya da istifa etmek zorunda." dedi.

    Umut Oran konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Dün kamuoyuna yansıyan bir kasette Recep Tayyip Erdoğan’ın partimizin önceki Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a ait yasadışı yollarla edinilmiş bir kasetin internete servis edilmesi talimatını verdiği görülmektedir. Erdoğan bu hafta içinde yaptığı açıklamada ‘Cumhurbaşkanı da dinlenmiş bu da ortaya çıkacak’ ve ‘Eski İçişleri Bakanı’nın da kasetleri var’ diyerek bu kişilere ait kasetlerin de var olduğunu bildiğini ifade etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada büyük bir yalan söyleyerek ‘Deniz Baykal’a kurulan komplonun arkasında Umut Oran var, bunu biliyoruz’ demişti. Bu açıklamalardan CHP, MHP ve diğer kişilere ait kasetlerin AKP yönetiminin bilgisi dahilinde olduğu görülmektedir.” görüşünü belirtti.

    “SÜKUT İKRARDAN GELİR”

    Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen kaset çıkalı yaklaşık 4 yıl, MHP yöneticilerine ait olduğu öne sürülen kasetlerin çıkışının üstünden ise 3 yıllık bir süre geçtiğine işaret eden Umut Oran, şöyle devam etti:
“Bu sürede sorumlular bulunmadı, aranmadı, kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmadı. Bu zamana kadar bu kasetlerin hangi yollarla edinildiği, kimler tarafından servis edildiği AKP Hükümeti tarafından ortaya konulmamış, sorumlular yargı önüne çıkartılmamıştır. Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar artık kamuoyunu tatmin etmiyor. AKP Hükümeti ya bu yasadışı kasetleri çekip kamuoyuna sızdıranları ortaya çıkarmak ya da hemen istifa etmek zorunda. Sükut ikrardan gelir. Sadece bu olay yüzünden bile bu hükümetin artık istifa etme zamanı gelmiştir. Erdoğan’ın suçu paralele, oraya buraya atma şansı kalmamıştır. Unuttuysa hatırlatayım kendisi hükümetin başındadır. Suç varsa suçluyu ortaya çıkartmak kendisinin görevidir. Ya failleri hemen bugün ortaya çıkartacak, ya da hemen bugün istifa edecek.”

    “MUHALEFETİN SİNDİRMEK İÇİN KASET SİYASETİNE BAŞVURACAK KADAR ACZE DÜŞTÜLER”

    CHP’li Oran, bu zamana kadar suskunlukları, bu konuyla ilgili sorumluları ortaya çıkarmakta gösterilen basiretsizliğin bu işin sorumlusunun AKP yönetimi olduğu şüphesini büyüttüğüne dikkat çekerek “Bu kasetlerin AKP Yönetimini bilgisi, emri ve talimatıyla çekilerek, sızdırıldığı yönünde güçlü şüpheler geçerlilik kazanmaktadır. Muhalefeti sindirmek ve dizayn etmek için kaset siyasetine bile başvuracak kadar acze düşenler, bunun sorumlularını ortaya çıkartmayanlar veya koruyanlar bu işin sorumlusudur. Türkiye artık bu tip hukuk dışı bir anlayışı taşıyamaz. Türkiye artık bu yükten kurtulmalı, AKP döneminde yazılan kirli sayfaları yırtıp atarak, tertemiz bir sayfa açmalıdır.” dedi. CİHAN

Yorumlar