CHP’li Nazlıaka’dan kahkaha tepkisi: Bir kadın öldürülürse katili Arınç olacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 'Kadınlar iffetli olacak, herkesin içinde kahkahalar atmayacak' sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tepki gösterdi. Nazlıaka, "Bu kişi bir hükümet sözcüsüdür....

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Nazlıaka’dan kahkaha tepkisi: Bir kadın öldürülürse katili Arınç olacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 'Kadınlar iffetli olacak, herkesin içinde kahkahalar atmayacak' sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tepki gösterdi. Nazlıaka, "Bu kişi bir hükümet sözcüsüdür. Bu kişi başbakan yardımcısıdır. Dolayısıyla onun ağzından çıkan her sözün, toplumda da önemli bir karşılığı vardır. Eğer bugün bir kadınımız sırf kahkaha attı diye sokakta öldürülecek olursa, bu kadınımızın katili de bizzat Bülent Arınç olacaktır. O yüzden kendisini bu sözleri nedeniyle kınıyorum." dedi.

CHP Sincan İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için düzenlenen toplantıda konuşan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bu kişi bir hükümet sözcüsüdür. Bu kişi başbakan yardımcısıdır. Dolayısıyla onun ağzından çıkan her sözün, toplumda da önemli bir karşılığı vardır. Eğer bugün bir kadınımız sırf kahkaha attı diye sokakta öldürülecek olursa, bu kadınımızın katili de bizzat Bülent Arınç olacaktır. O yüzden kendisini bu sözleri nedeniyle kınıyorum. Kendisi özgül ağırlığının yüksek olduğundan bahsediyor. Sormak istiyorum bu nasıl bir özgül ağırlıkmış ki bir gün söylediğini ertesi gün yalanlıyor. İşte o özgül ağırlığı olduğunu iddia eden şahsiyet, ne kadar hafif olduğunu ve aynı zamanda da toplumsal cinsiyet eşitsizliği anlamında, hayata nasıl baktığını da hepimize göstermiş oldu. Ama bunu ilk kez yapmıyor. Daha önce de bu kişinin çeşitli vukuatları var. Güldal Mumcu'nun odasına girmesinden tutun, Canan Arıtman’la yaşadığından tutun, son dönemde benim kendisinden hesap soruyor olmamdan duyduğu rahatsızlıklar var. Çünkü kendisi güçlü kadınlara tahammül edemiyor." ifadelerini kullandı.

'KADIN DERNEKLERİ OLARAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Bu tür ifadelerin kadını değersizleştirme amaçlı olduğunu ifade eden Nazlıaka, sözlerine şöyle devam etti: "İşte böyle bir noktada kadını ezmek adeta hiçleştirmek istiyorlar. İşte o yüzden de AKP iktidarı döneminde kadın sadece evde oturan, çocuk doğuran bir mahluk gibi görülüyor. Bir obje gibi görülüyor Eşit birey olarak görülmüyor. Yurttaş olarak görülmüyor. İşte kadının böylesine değersiz kılınmaya çalışıldığı bir noktada her gün 3 kadınımızın öldürüldüğü, her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığı, tacizin, tecavüzün, cinsel istismarın, artık her gün haberlerin içerisinde duymaktan neredeyse şaşırmadığımız bir noktaya getirdi Türkiye’yi. İşte bu noktada hükümetin de hükümet sözcülerinin de yapmış olduğu bu açıklamaların çok büyük etkisi vardır. Ben daha öncesinde bana yönelik olarak yapmış olduğu bu taciz nedeniyle de kendisiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunmuştum. Yarın da bu kahkaha ile ilgili olarak kadın dernekleri birleşerek bir suç duyurusunda bulunacağız, Çağlayan Adliyesi'nde olacağız. Ama buradan şunu bir kez daha bütün kadınlara duyurmak istiyorum. O ağlamaktan sorumlu olan bakanı bizler güle güle ağlatacağız."

'ALLAH KENDİSİNE AKIL FİKİR VERSİN DİYORUM'

Genel Kurul'da, Vakıflar Bankası ile ilgili kendisinin 2000 yılında yapmış olduğu bir demeçten örnek verip tutanakları kendisine sallayarak, 'o zaman bunu söylemiştiniz, şimdi bunun 180 derece zıddını söylüyorsunuz, bunu nasıl açıklayacaksınız' diye hesap sorduğunu hatırlatan Nazlıaka, "Kendisi, bu aşamada benim kendisine bakıp o tutanakları sallarkenki konuşmam esnasında, 'yüzüme bakmadan konuşun' dedi. Daha sonrasında da kürsüye çıkıp, 'ben mahcup bir insanım, zayıf bir hanımefendinin bana bakarak konuşmasından mahcup olurum' dedi. Yani ben orada bir milletvekili olarak bulunuyorum ve gene bir milletvekili olmanın gerektirdiği bir hesap sorma işlemini gerçekleştiriyorum. Meclis kürsüsünde konuşma yapıyorum. Ama kendisi bunu bile adeta bir arada flört varmış gibi yorumlayacak kadar sapkın bir zihniyete sahip maalesef. O yüzden Allah kendisine akıl fikir versin diyorum. Ama hiç şüphesiz ülkemizin doğru zihniyetler tarafından yönetilmesi için bizler sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ta ki bu karanlık zihniyetler aydınlanıncaya kadarda mücadelemiz sürecektir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar