CHP’li Nazlıaka idam cezasına karşı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, çocuk cinayetleri ile gündeme gelen idam tartışmasını değerlendirdi. Nazlıaka, "Yaşama hakkı bireylerin en temel hakkıdır. Bireylerin en temel hakkının engellemesine karşıyız. İdam cezalarına her...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Nazlıaka idam cezasına karşı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, çocuk cinayetleri ile gündeme gelen idam tartışmasını değerlendirdi. Nazlıaka, "Yaşama hakkı bireylerin en temel hakkıdır. Bireylerin en temel hakkının engellemesine karşıyız. İdam cezalarına her koşulda karşıyız." dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Nazlıaka, "2014 yılının ilk 4 ayında 13 çocuğun ölü olarak bulundu. Bu çocuklardan bazıları kaçırıldı, tecavüze uğradı, boğuldu." dedi. Basın toplantısında idam cezalarıyla ilgili tartışmaların sorulması üzerine Nazlıaka, "Yaşama hakkı bireylerin en temel hakkıdır. Bireylerin en temel hakkının engellemesine her koşulda karşıyız, idam cezalarına her koşulda karşıyız. Bu kadar çocuk, kadın cinayetleri oluyorsa, bununla ilgili olarak yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Yasalar ve devletin denetimi yeterli olmamaktadır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar