CHP'li Müslim Sarı: Merkez Bankası'nın faiz artırımı doğru bir karar

CHP İstanbul Milletvekilleri Müslim Sarı ve Celal Dinçer, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Müslim Sarı: Merkez Bankası'nın faiz artırımı doğru bir karar

CHP İstanbul Milletvekilleri Müslim Sarı ve Celal Dinçer, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul'daki Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde yaşananlar konusunda açıklamalarda bulunan Sarı, uyuşturucu pazarlayanların mahalleye saldırmalarının söz konusu olduğunu söyledi.

34-35'e yakın yaralama, gasp olayı gerçekleştiğini dile getiren Sarı, 30'un üzerinde yaralı olduğunu belirterek bir de Hasan Ferit'in ölüm olayının gerçekleştiğini kaydetti. Konuya ilişkin bir rapor hazırladıklarını ve İstanbul Valiliği'ne de verdiklerini dile getiren Sarı, Gezi süreciyle başlayan sürece en fazla destek veren bir yer olduğunu söyledi. Bu direnişi kırmaya çalışıldığını anlatan Sarı, bunun da uyuşturucu pazarlayanlar üzerinden yapılmaya çalışıldığını ifade etti. Olayların ve saldırıların organize olduğunu belirten Sarı, bir merkezden organize edildiğine dair bulgular olduğunu söyledi. Hatta hapisten organize edildiğine dair bulgular olduğunu ifade eden Sarı, yetkili makamların bunlara kayıtsız kalmasını eleştirdi.
3 bin 400 adet imza toplandığını ve bunun ilgili yerlere teslim edileceğini anlatan Sarı, konuya ilişkin bir de araştırma önergesi vereceklerini söyledi. Bir önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki dönemde ciddi ölümler olabileceğine dikkat çekti.

Mahalle sakinlerinden Güzel Şahin, "Bizim halimizden çeteler almış gidiyor. Çeteler yalnız değildir, bu çeteleri destekleyen insanlar vardır. Kefenim elimde, sabunum cebimdedir. Bizleri evimizden, yuvamızdan, köyümüzden sürgün ettiler. Şimdi de başka yere mi sürgün edecekler? Ailelere küfür ediyorlar, dışarı çıkamıyoruz. Polis o cirit atanı niye almıyorlar. Amaçları bizi sürgün etmek, evlerimizi yıkmak. Evlerimizi yıktırmayacağız, çocuklarımızı öldürtmeyeceğiz. Tabi öleceğiz ama onurlu öleceğiz." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, "Bozuk kameraları, ödenek yok yaptıramadık dediler. Eğer bir kasıt yoksa, ihmal var. İnsanlarımızı çetelerin eline teslim etmemek lazım." ifadelerini kullandı.

Özel yetkili mahkemeler konusunda Başbakan'ın açıklamalarının sorulması üzerine Sarı, "Yıllardır söylüyoruz. Sayın Başbakan'ın bizim düşündüğümüz noktaya gelmesi önemli. Hukukun bağımsız, objektif kurallarla çalışması için destek vermeye çalışıyoruz." dedi.

Merkez Bankası'nın faiz artırımı konusunda ise Sarı, Türkiye ekonomisinin son dönemde kırılganlıklarının arttığını gördüklerini ifade etti. Bu süreci mart ayından itibaren beklediğini dile getiren Sarı, ancak son siyasi gelişmelerin en kırılgan 5 ekonomi haline getirdiğini kaydetti.

AK Parti ve Başbakan'dan korktukları için Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapmadığını anlatan Sarı, faizin piyasadaki riski gösterdiğini ve yapay olarak aşağıda tutmanın mümkün olmadığını söyledi. Radikal ve sert bir şekilde faiz artırımına gidildiğini anlatan Sarı, "Doğru bir karar olduğuna inanıyorum. Ama bunun tabii ki maliyetleri olacaktır. Neden daha önce artırmayıp 6 milyar doların erimesine neden oldu?" diye sordu. Türk ekonomisinin bir yol ayrımında olduğuna dikkat çeken Sarı, faizin yükseltilmesinin bir bedeli olsa da doğru olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar