CHP'li Muharrem İnce'den kavurma ve şemsiye çıkışı

CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova'da Mart ayında yenilen kavurmaların 1 milyon liralık faturasının belediyeye gönderildiğini belirterek "Bu yemekler 75 bin porsiyon, Yalova'da geçerli oy sayısı 65 bin.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Muharrem İnce'den kavurma ve şemsiye çıkışı

CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova'da Mart ayında yenilen kavurmaların 1 milyon liralık faturasının belediyeye gönderildiğini belirterek "Bu yemekler 75 bin porsiyon, Yalova'da geçerli oy sayısı 65 bin. Meğer belediyeye kesmişler faturaları." dedi.

Meclis'te Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İnce, Yalova'nın Türkiye'nin gündemine oturduğunu ifade etti. 30 Mart seçimlerinde devletin, belediyenin imkanlarını yendiklerini, şer güçleri ve ittifakı yendiklerini belirten İnce, asla AK Parti'nin 1 oy ile seçimi kazanmadığını vurguladı. Yalova'da 30 Mart seçimleri sonrasında yaşananları anlatan İnce, AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı ve AK Parti İl Başkanlığı'na eleştirilerde bulundu. "Bunlar sandıkta umudunu kaybedince Ankara'da umut arayan zavallılar, çirkefleşiyor. YSK'nın kapısında yatıyor günlerdir. Ben YSK'nın bu oyunlara alet olmayacağını düşünüyorum." diyen İnce, seçim çalışmalarında yenen kavurmaların 1 milyon liralık faturasının belediyeye geldiğini açıkladı. İnce, şöyle devam etti: "48 saat Belediye Başkanımıza mazbatasını vermediler, mazbatasını alıp göreve başladığında başına gelmeyen kalmadı. Seçim öncesinde, Mart ayında yenmiş kavurmaların faturası geldi. 1 trilyon liralık kavurma. Herkes yemiş Yalova'da yemeği, biz zannediyorduk ki, seçim çalışmaları. Bir takım insanlar finansa ediyor, AK Parti'de bunlara para gönderiyor, böyle yemek veriyorlar zannediyoruz. Meğer belediyeye kesmişler faturaları. Bu yemekler 75 bin porsiyon. Yalova'da geçerli oy sayısı 65 bin. 75 bin porsiyon kavurma, mükerrer var, burada da kısıtlılar var herhalde. Başkan'da 'ben kavurmayı yemedim hesabı ben ödemem' diyor. Eski Belediye Başkanı diyor ki, 'bu kavurmaları paralel öğrencilere yedirdim, onlarda gitti CHP'ye oy verdi' diyor. Bu arkadaş bu gün paralel dediği insanların yurtlarından, okullarında çıkmazdı."

"Bunlar mı gariban, bunlar mı paralel öğrenciler?" diye soran İnce, yemek yenilirken çekilen fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi. Konuyu şemsiyelere getiren İnce, "Şemsiyeleri kime verdin. 300 bin liralık şemsiye dağıtıldı. Bunlar halkla birlikte yürüyüş yapacak, o zaman dağıtılıyor. Biz Allah'a dua ettik yürüyüşlerimizle yağmur yağmasın diye, çünkü şemsiyemiz yok. Allah'ta duamızı kabul etti. İşin ilginci şemsiyeyi aldılar ama oyu bize verdiler. Yalovalıların bir kavurmaya kendilerini satacaklarını mı düşündün?" şeklinde konuştu.

18 vergi denetmeninin Yalova'da olduklarını ve denetmenlerin CHP'nin yürüyüşlerine destek veren ve yürüyen esnaflara gittiklerini belirten İnce, "Bu eski Belediye Başkanı, AK Parti milletvekili ve İl Başkanı ile birlikte insanları fotoğraflarla fişlemişler ve onları Maliye Bakanlığı'na şikayet etmişler, şimdide onlara maliyeci gönderiyorlar. Bu ayıptır, geri teper." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar