CHP’li Muharrem İnce: Hitler de Tayyip Erdoğan yöntemleriyle geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Hitler’in de Tayyip Erdoğan yöntemiyle geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Muharrem İnce: Hitler de Tayyip Erdoğan yöntemleriyle geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Hitler’in de Tayyip Erdoğan yöntemiyle geldiğini söyledi. Üç sene imam hatip lisesinde öğretmenlik yaptığını belirten İnce, "Ayakkabı kutusundan 4,5 milyon dolar para çıkmış, o paralarla imam hatip yapacaktık, diyor. Sana imam hatipte böyle mi öğrettiler, haram para ile imam hatip olur mu? Vallahi o çocuklar çok düzgün çocuklar. Allah için benim öğrencilerim var. Üç sene öğretmenlik yaptım ben. Hiç böyle bir çocuk yetiştirmedim, imam hatipte." dedi.

Muharrem İnce, partisinin Sakarya'da düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille geliştirdi. Başbakan’ın Twitter'a bela dediğini, sosyal medyayı ve interneti yasaklayacağını söyleyen İnce, "Televizyonlar zaten hikaye. Onları geçtik, emrinde. 'Alo Fatih, altyazıyı değiştir, CHP'nin sesini kes' Türkiye'nin geldiği nokta bu. Medya, bir emir eri konumunda. İnternet yasaklı olacak, Meclis TV'yi kapatacak, barolar susacak, öğrenciler konuşamayacak, işçiler sokaklara çıkamayacak. Gazıyla TOMA'sıyla saldıracak, Türkiye'nin geldiği nokta bu. Belediye başkanı konuşamayacak, müfettiş gelecek, işadamı konuşamayacak sabah vergici gelecek. Siz kimsiniz, bu gücünüzü nereden alıyorsunuz?" diye sordu.

"HİTLER İLE ERDOĞAN AYNI KAFADA, HER GÜN YALAN SÖYLÜYOR"

Bütün diktatörlerin benzer olduğunu, Hitler'in de Tayyip Erdoğan yöntemleriyle geldiğini öne süren İnce, benzerlikleri şöyle sıraladı: "1923'te Hitler tutuklanır. 4-5 ay hapis yatar. Aynı bizimki gibi. 4-5 ay gitti işte orda. Kebap partileri, mobilyaları değiştirdi cezaevinde. Hatay’dan künefe, Bursa’dan İskender. Böyle 4 ay durdu. Çıkışta kahraman. Aynı, Hitler de böyle çıkmıştır. Hitler dışarıya çıktığında 'Bohemyalı görgüsüz' demişlerdir. Bizimkisine de 'Kasımpaşalı' dediler, aynı. Hitler, merkez sağ ile işbirliği yaptı, bizimki de merkez sağın eskilerini yanına aldı. Hitler radyolardaki eğlence programlarını arttırdı, generalleri tasfiye etti, Goebbels'in taktiği ile her gün yalan söyledi, yalan. Goebbels'in taktiği şu; 'yalanı büyük söyle, inandırıcı etkisi daha fazla oluyor' diyor. İşte bu da böyle. Bu da tam bir Hitler. Kenan Evren, Tayyip Erdoğan, Hitler, aynı kafada insanlar bunlar. Mantık aynı mantık, felsefe aynı felsefe."

Başbakan’ın herkese saldırdığını ifade eden İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "TÜSİAD’a bakkal dükkanı muamelesi yapıyor. İstifa eden milletvekillerine 'hain' diyor, onu listeye sen koydun. CHP’den partisine geçen milletvekillerine törenle rozet takıyor. Daha dün ortaklık kurduğu cemaate 'örgüt' diyor, 'paralel yapı' diyor, savcıya meydan okuyor, 'seninle işim daha bitmedi' diyor. ODTÜ'lü öğrenciye 'eşkıya' diyor."

"30 MART’TA HIRSIZLIĞI DA OYLAYACAĞIZ"

30 Mart’ta sadece belediyecilik hizmetlerinin oylanmayacağını, Türkiye'deki hırsızlığın da oylanacağını vurgulayan İnce, şunları kaydetti: "Yol, su çöp park, bunları oylayacağız tabi ki. Bunları yapabilecek insanları seçmeye çalışacağız. Ama bir şeyi daha oylayacağız, Türkiye’deki hırsızlığı da oylayacağız, ayakkabı kutularındaki dolarları da oylayacağız. Yatak odalarından fışkıran 7 tane kasayı da oylayacağız. Para sayma makinesi de koymuşlar. Neden biliyor musunuz, bunlar Müslüman adam. Haram paraya el sürmez bunlar makine ile sayarlar, onun için. yanlış anlamayın. Yani öyle bir utanmazlık, öyle bir yüzsüzlük, öyle bir pişkinlik, böyle bir şey olamaz."

"İMAM HATİP LİSESİNDE 3 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTIM, DÜZGÜN ÇOCUKLAR BÖYLE ÇOCUK YETİŞTİRMEDİM"

Anadolu topraklarının 1071 Malazgirt Zaferi’nden bu yana, böyle yüzsüz topluluk görmediğini dile getiren İnce, "Çalmışsın işte belli, çalmışsın. Bir insan dini bu kadar aşağılayabilir. Ayakkabı kutusundan 4,5 milyon dolar para çıkmış, o paralarla imam hatip yapacaktık, diyor. Sana imam hatipte böyle mi öğrettiler, haram para ile imam hatip olur mu? Ben imam hatip liselerinde öğretmenlik yaptım. Vallahi o çocuklar çok düzgün çocuklar. Çok düzgün çocuklar. Allah için benim öğrencilerim var. Üç sene öğretmenlik yaptım ben. Hiç böyle bir çocuk yetiştirmedim ben imam hatipte. Bunlar, cumhuriyet değerlerine nankör, vatandaşın sorununa bakar kör, devletin malına bonkör, milletin başına da diktatör oldu." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar