CHP’li Moroğlu, İzmir Valisi Toprak’ı istifaya davet etti

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, "İzmir Valisi, AKP'nin valisi gibi davrandığı sürece İzmirliler buna izin veremez.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Moroğlu, İzmir Valisi Toprak’ı istifaya davet etti

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, "İzmir Valisi, AKP'nin valisi gibi davrandığı sürece İzmirliler buna izin veremez. Valiyi, o görevden istifa etmeye davet ediyoruz." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın, İzmir Emniyet Müdürü ile "yargıya müdahale" konuşmalarının ortaya çıkmasının yedinci günü olduğunu ifade etti. AK Parti'nin üçüncü döneminde, Başbakan ve bakandan emir alan ve kente karşı suç işleyen valilerin görülmeye başlandığını öne süren Moroğlu, "Tıpkı İstanbul, Adana valisi gibi ama bunlara taş çıkartan İzmir Valisi de geçen yıldan bu yana görev yapıyor." diye konuştu .

İzmir Valisi Toprak'ın göreve gelir gelmez 9 Eylül kutlamalarına katılmadığını, 9 Eylül resepsiyonu yerine AK Parti İl Başkanı'nın kızının nikahına katılmayı tercih ettiğini anlatan Moroğlu, "Tapeler ortaya çıkınca, valinin, Binali Bey'le beraber İzmir'in arazilerini satmaya, İzmir'in huzurunu bozmaya, kazanımlarının üstüne oturmaya, bunları iktidara yakın çevrelere peşkeş çekmeye gelmiş olduğunu bir kez daha anladık." şeklinde konuştu.

Moroğlu, "İzmir Valisi Toprak'ın devletin valisi gibi davranmadığı İzmirliler tarafından bilinmektedir. AKP'nin valisi gibi davrandığı sürece İzmirliler buna izin veremez. Mustafa Toprak'ı o görevden istifa etmeye ve İzmir'i terk etmeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı.
CİHAN

Yorumlar