CHP'li Matkap: Yolsuzluklar konusunda halkın kafası hala karışık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu konusunda halkın kafasının hala karışık olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Matkap: Yolsuzluklar konusunda halkın kafası hala karışık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu konusunda halkın kafasının hala karışık olduğunu söyledi. Matkap, “Acaba böyle bir şey var mı yok mu şeklindeki soru işaretleri ile de ben muhatap oluyorum. Birebir aydınlatmamız lazım.” dedi.

Nihat Matkap, Bursa’da BAOB Yerleşkesi’nde Akademik Oda Başkanları ile bir araya geldi. Hükümetin sivil toplum ve akademik odalara yaklaşımını anlattı. Matkap, 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu konusunda ise halkın kafasının hala karışık olduğunu dile getirdi.

“SORU İŞARETLERİ İLE MUHATAP OLUYORUM”

Matkap, şöyle konuştu: “Kırsal kesim bunun ayrımında değil. Şuan daha çok yolsuzluklar, rüşvet skandalları konuşuluyor, ‘acaba böyle bir şey var mı yok mu’ soru işaretleri ile de ben muhatap oluyorum. Birebir aydınlatmamız lazım. Yoksa genel başkanlarının seçim meydanlardaki konuşmaları yeterince ikna etmiş gibi görünmüyor. Çünkü kafalar hala karışık. Başbakan eğer bu seçimde geçmişin benzeri bir başarı yakalarsa, bu uygulamalarının onaylandığını kabul edecek.”

“SON RAUNDU OYNAMAK İSTİYORLAR”

Hükümetin seçimlerde son raundu oynamak istediğini ifade eden Matkap, şöyle devam etti: “CHP olarak gerçekten ezber bozduk. Başbakanın var olan yönetimi, kendi egemenliğine dayalı bir monarşiye dönüştürmek istediği apaçık görülüyor. Atatürk ve arkadaşları kurtuluş savaşı ile destan yazdı ama ondan daha büyük destanı, halkın egemenliğine dayalı Cumhuriyeti kurarak yazdı. Bir anlamda şimdi bu iki çatışma, yarışma da ortaya çıkıyor. Bu seçim çok büyük anlam ifade ediyor.” CİHAN

Yorumlar