CHP'li Mahmut Tanal'ın dokunulmazlık dosyası Karma Komisyonu'nda

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal hakkında fezleke düzenlendi. Fezlekenin ardından Tanal ise dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Mahmut Tanal'ın dokunulmazlık dosyası Karma Komisyonu'nda

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal hakkında fezleke düzenlendi. Fezlekenin ardından Tanal ise dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına başvurdu. Bunu üzerine Tanal'ın dokunulmazlık dosyası Karma Komisyonuna gönderildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Hakkımda 2013/1701 Basın Soruşturma Numarası ve 2013/15 Basın Fezleke Numarası ile fezleke düzenlenmiş olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Düzenlenen bu fezleke sonucunda her vatandaşın yargılandığı gibi aklanma hakkımı kullanarak ayrıcalıktan yararlanmadan yargılanmak istiyorum. Anayasa Komisyonu ile Adalet Komisyonu'ndan kurulu Karma Komisyonu olarak bu konunun öncelikle ve ivedilikle komisyonda görüşülmesinin saygılarımla arz ederim." dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise "Başvuruyla hakkınızda tanzim edilen yasama dokunulmazlığı dosyası üzerindeki dokunulmazlığın kaldırılması talep edilmektedir. İlgi a başvurunuz, ilgi b yazımızla Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyonuna gönderilmiştir." karşılığını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal hakkında hazırlanan fezlekeyle birlikte, dokunulmazlık dosyası Karma Komisyonuna gönderildi. CİHAN

Yorumlar