CHP'li Loğoğlu: Farklı aday çıkarma, parti ruhuna, disipline aykırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, CHP içinden farklı bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarma girişimleriyle ilgili CHP'lilik ruhuna ve tüzüğünde yer alan esaslara, disipline aykırı bir davranış olduğunu söyledi....

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Loğoğlu: Farklı aday çıkarma, parti ruhuna, disipline aykırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, CHP içinden farklı bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarma girişimleriyle ilgili CHP'lilik ruhuna ve tüzüğünde yer alan esaslara, disipline aykırı bir davranış olduğunu söyledi. Loğoğlu, "Hangi gerekçe ile olursa olsun aksine her davranış, adayımız aleyhinde tecelli edecek her davranış AKP adayının ekmeğine yağ sürecek. Katıksız dikkat yönetimine sürükleyecek." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, sözlerine Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak başladı. Kendilerini antikapitalist Müslüman olarak tanımlayanlara yönelik yapılan uygulamayı da eleştiren Loğoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretinin verimli geçtiğini belirtti.

Başbakanın ümmetin parçalanmasından dolayı feryat ettiğini dile getiren Loğoğlu, ancak AKP Sözcüsünün Irak'ın parçalanması karşısında sevindiğini ifade etti. IŞİD'in halifeliğini ilan ettiğini hatırlatan Loğoğlu, Başbakanın hilafetin ilan edilmesinden dolayı bunun elinden alınması sebebiyle mi kızdığını sordu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun çelişkili sözlerini hatırlatan Loğoğlu, Irak'taki gelişmeler için önce kaos varmış gibi yansıtıldığını sonra ise büyük bir tehlike ile karşı karşıya olunduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Bir soru üzerine çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istediklerini vurgulayan Loğoğlu, zamanında kredi verdiklerini ve olumlu bir tutum içinde olmaya devam ettiklerini kaydetti. Ancak getirilen son pakette ciddi belirsizlikler olduğunu belirten Loğoğlu, en ciddi sorunun ise yasa gereği emirleri yerine getirenlerin bir sorumluluğun olmaması olduğunu söyledi. Hukuk devleti ilkesinin ihlali anlamına geldiğini dile getiren Loğoğlu, MİT Yasasını bu sebeple Anayasa Mahkemesine götürdüklerini hatırlattı.

CHP içinde başka bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarma girişimleriyle ilgili bir soruya Loğoğlu, partilerinin arkasında durduğu adayın belli olduğunu ve bunun da Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu ifade etti. İhsanoğlu'nun iyi, güçlü bir aday olduğuna dikkat çeken Loğoğlu, her yönüyle Türkiye Cumhuriyetinin en yüksek makamına layık bir aday olduğunu kaydetti.

Farklı aday girişiminin nedenleri üzerinde tartışılabileceğini dile getiren Loğoğlu, böyle bir girişimin CHP'lilik ruhuna ve tüzüğünde yer alan esaslara, disipline aykırı bir davranış olduğunu vurguladı. Bunun parti ruhuna ve parti disipline aykırı olduğunu dile getiren Loğoğlu, beklentilerinin ise büyük uzlaşmanın adayı hakkındaki kaygılarının aşmaları olduğunu kaydetti. "Bir ayrışma olmasını istemeyiz. Bu kaygılarını aşmasını bekleriz." diyen Loğoğlu, "Hangi gerekçe ile olursa olsun aksine her davranış, adayımız aleyhinde tecelli edecek her davranış AKP adayının ekmeğine yağ sürecek. Katıksız dikkat yönetimine sürükleyecek." diye konuştu.

Farklı aday girişiminde bulunanların disipline sevk edilip edilmemeleriyle ilgili bir soruya ise Loğoğlu, bu konuda karar verecek biri olmadığını belirterek yapılanın parti tüzüğüne aykırı olduğunun altını çizdi. İşlerin o noktaya varacağını düşünmediğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar