CHP’li Loğoğlu: Bütün sanıklar tahliye edilsin, hodri meydan!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yeniden yargılama girişimleriyle ilgili yaptığı değerlendirmelerde bütün sanıkların tahliye edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Loğoğlu: Bütün sanıklar tahliye edilsin, hodri meydan!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yeniden yargılama girişimleriyle ilgili yaptığı değerlendirmelerde bütün sanıkların tahliye edilmesini istedi. Loğoğlu, “Bütün sanıklar tutuksuz olarak tahliye edilsin, tutuksuz olarak yargılansın. Hodri meydan!” ifadesini kullandı.

TBMM’de gündemi değerlendiren Faruk Loğoğlu, Ergenekon ve Balyoz davasında yeniden yargılama girişimlerini değerlendirdi. Loğoğlu, konuyla ilişkin şunları söyledi: “Eğer hakikaten hukuk işletilecekse o zaman bu sanıkların hepsinin sayısının tahliye talepleri var. Yargıçlar tahliye taleplerinin hepsini kabul etsinler. Bütün sanıklar, tutuksuz olarak tahliye edilsin, tutuksuz olarak yargılansın. Hodri meydan. Adalet bunu gerektiriyor. Daha fazla perişan etmeyelim bu insanları. Kendilerini ailelerini çocuklarını. Niçin hangi hakla neye dayanarak? Madem yeniden yargılanma konusunda bir ihtiyaç var, o zaman tutuksuz yargılansınlar. Tahliye edilsinler.”

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üstünün örtülemeyeceğini dile getiren Loğoğlu, “Türkiye’nin ana gündemi yolsuzluk ve rüşvettir. AKP ne yaparsa yapsın bir ana gerçek değişmiyor. Buzulun sadece tepesinde gördüğümüz yolsuzluk ve rüşvet olayı var. Bunun üzerine gitmek lazım. Komplo olsun olmasın ne fark eder. Komplo iddiası yolsuzluk ve rüşvet iddialarını ortadan kaldırmıyor.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar