CHP'li Loğoğlu: Adam olmak için önce insan olmak lazım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan için kullanılan 'Milletin Adamı' sözlerini hatırlatarak "Adam olmak için önce insan olmak lazım. İnsan olunca o kendini adam olmak gayretini gösterebilir." dedi. Mecliste basın toplantısı...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Loğoğlu: Adam olmak için önce insan olmak lazım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan için kullanılan 'Milletin Adamı' sözlerini hatırlatarak "Adam olmak için önce insan olmak lazım. İnsan olunca o kendini adam olmak gayretini gösterebilir." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, İsrail'in Gazze saldırılarının çığırından çıktığını belirterek her yönüyle saldırıları kınadığını vurguladı. IŞİD terör örgütü karşısında iktidarın gıkını çıkaramadığına dikkat çeken Loğoğlu, konuya getirilen yayın yasağının iktidar mensuplarının farklı açıklama yapmasının önüne geçmeyi hedeflediğini ifade ederek Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamalarını hatırlattı.

Başka bir ülkede bu kadar uzun süre rehin kalınması halinde bakanın istifa edeceğini belirten Loğoğlu, büyük bir pişkinlikle Davutoğlu'nun görevinde kaldığını dile getirdi. Çin'de yaşanan depremi hatırlatarak başsağlığı dileyen Loğoğlu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik tutumu da doğru bulmadıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili ise Loğoğlu, seçimde seviye, güven, vizyon sorunu bulunduğunu vurguladı. İki adayın güzel ve seviyeli konuştuğunu dile getiren Loğoğlu, Başbakanın açıklamalarını eleştirdi. "Yabancı dil bilgisini tercümanlık olarak algılayan bırakın bir Başbakanı, bir insanı ilk kez görüyorum." diyen Loğoğlu, Başbakanın işinin zor olduğunu belirterek "Ekmeleddin İhsanoğlu'nu neresinden yakalayacak?" diye sordu.

Keçi boynuzu tohumunu örnek veren Loğoğlu, Başbakanın İhsanoğlu'na yönelik eleştirilerini incir çekirdeğinin içine de keçi boynuzu tohumu içine de sığdırılabileceğini kaydetti. Yurt dışında kullanılan oyların güvenliği konusunda huzursuzluk bulunduğunu dile getiren Loğoğlu, seçim yarışının adaletsiz olduğuna dikkat çekti.

"Herşeye bu kadar müdahale eden, kural koymaya çalışan, insanları sürekli ayırmaya çalışan bir zihniyet, sonunda IŞİD'in yaptığı gibi senin neye inanacağına da karar verecek. Gidişat o gidişat." diyen Loğoğlu, Başbakan için kullanılan 'Milletin Adamı' sözlerini hatırlatarak "Adam olmak için önce insan olmak lazım. İnsan olunca o kendini adam olmak gayretini gösterebilir. Bu kavramlarda yanlışlıklar görüyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakanın monşer sözlerini de eleştiren Loğoğlu, ne olduğunu bilmediğini belirterek 10 Ağustos'ta Osmanlı tokadı değil monşer şamarı geleceğini söyledi ve bunun da demokrasi şamarı olacağını vurguladı.

18 milyon fazla pusulanın basıldığı iddialarıyla ilgili Loğoğlu, geçmişten günümüze bakıldığında AKP'nin başvurmadığı ve başvurmayacağı yöntem, hile, yolsuzluk olmadığını ifade etti. Adlarının yolsuzluk ve rüşvete karışmış insanlar olduğunu anlatan Loğoğlu, seçimi kazanmak için bunun dahi yapılacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar