CHP'li Kum: Cumhurun başkanı olmaya aday olan kişi yalan söylemeye devam ediyor

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, AK Parti Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Tokat'ta düzenlediği mitingde yalan konuştuğunu iddia etti.CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, düzenlediği basın toplantısında...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Kum: Cumhurun başkanı olmaya aday olan kişi yalan söylemeye devam ediyor

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, AK Parti Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Tokat'ta düzenlediği mitingde yalan konuştuğunu iddia etti.

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, düzenlediği basın toplantısında Başbakan'ın CHP döneminde Tokat'ta 32 caminin kapatıldığını iddia ettiğini hatırlattı. Kum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan, Gazi Osman Paşa'nın memleketi Tokat'ta kürsüde 32 cami kapatıldı diyor. Ben ister ve beklerdim ki Gazi Osman Paşa'nın torunlarından bir kişi çıksın ve 'Bir caminin ismini söyler misiniz?' desin. 'Burada kutsal olan dinimizi istismar ediyorsunuz' diye söylemesini adeta beklerdim. Fakat gelin görün ki cumhurun başı adayı olan kişi, yalan söylemeye devam ediyor. Özetle altını çizmek istiyorum, cumhurun başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, birleştirici gücü, halkın birlik ve beraberliği içinde 76 milyon insanı hiçbir etnik kökene ayrıştırma yapmadan, birlik ve beraberlik içinde onların hak ve özgürlüklerini, koruyabilecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır. Bu aday Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birleştirici ve laik hukuk devletinin içine, bütün kurumlarına ve ilkelerine inanmış, artı dünyada 57 ülkenin yöneticiliğini yapmış bir adaydır. Diğer aday ise bu mübarek günde milletin karşısına çıkıp gözlerinin içine baka baka yalan söyleyen bir insandan cumhurbaşkanı adayı olmaz."

"ACEMİLER HATA YAPTI OLARAK GÖRDÜK"

Kum, Cumhuriyet meydanında bulunan CHP il binasının önüne miting günü kurulan vinç ile Başbakan Erdoğan'ın resminin asıldığını, bu afişlerin CHP tarafından yırtılarak atılması olayının yaşanması üzerine ise olayın bilinçli olacağını sanmadığını ifade etti.

Duran Kum konuyu şöyle anlattı: "Parti büromuzun olduğu yere vinç ile Başbakan Erdoğan'ın büyük bir posterini astılar. Biz bunun etik olmadığını, buraya Türk bayrağı asılması halinde bunu kabul edeceğimizi söyledim. Poster asılması üzerine partililer tarafından müdahale oldu ve asılan poster yırtılarak yere atıldı. Sonrasında Türk bayrağı asıldı."

Bu yaşanan olayın acemi olan birileri tarafından yapıldığını zannettiğini söyleyen Kum, "Böyle değilse bu etik değildir. Bizim genel başkanımız gelince biz başka bir partinin binasına poster asmamız ne kadar uygun değilse bizim parti binamıza da asılması uygun ve etik değildir." diye sözlerini sonlandırdı. CİHAN

Yorumlar