CHP’li Koç'un Sarıgül’ün adaylığı için ses kaydı açıkması: Komik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili ses kayıtlarını, “Alo Fatih’i temize çıkartacak bir karşı hamle olarak sunulması komik.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Koç'un Sarıgül’ün adaylığı için ses kaydı açıkması: Komik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili ses kayıtlarını, “Alo Fatih’i temize çıkartacak bir karşı hamle olarak sunulması komik.” olarak değerlendirdi.

Haluk Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde MKY toplantısı sürerken basın mensuplarına gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı, soruları cevapladı. Sorular bölümünde bir gazetecinin “Fethullah Gülen cemaat yetkilisi bir ismin arasında geçtiği iddia edilen bir ses olduğu iddia ediliyor. O görüşmede Başkan Yardımcısı Ayaydın’ın yanlarına giderek İstanbul adaylığında Gürsel Tekin değil bizim adayımız Sarıgül. Onun gösterileceği kesin, dediği iddia ediliyor. CHP adayını henüz belirlememişti o tarihte. Bu iddiayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna muhatap olan Koç, şunları söyledi:

“Görüşünü ifade etmiş olabilir Sayın Ayaydın. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Değişik aşamalardan geçti. Sayın Sarıgül’ün adaylığı PM’nin daha sonraki toplantısında kararlaştırıldı. Burada Sayın Ayaydın’ın düşüncesini belirtmesinden daha doğal bir şey olamaz. Bunu ben de daha değişik toplantılarda farklı yönleriyle dile getirmiştim. Sorular üzerine. Bu Başbakanın 'Alo Fatih' ile bağdaştırılabilecek bir olay değil. Onu ifade edeyim. Alo Fatih’i temize çıkartacak bir karşı hamle olarak sunulması komik. Çünkü 'Alo Fatih' bambaşka bir olay. Bir koca Başbakanın telefon açarak önemli bir yayın kuruluşunun görsel ve yazılı organı bulunan önemli bir yayın kuruluşunun hem televizyon ekranında hem gazete birinci sayfasındaki haber verişinde müdahale etmesi bu Alo Fatih serisi bilmiyorum ne kadar daha devam eder ama sorduğunuz soruyla mukayese edilebilecek bir nokta değil.”

“SAYIN AYAYDIN BEKLENTİSİNİ İFADE ETMİŞ OLABİLİR”

CHP’li Koç, “Aynı zamanda yanınıza gelerek belirtti diye bir ifade kullanıldı. Cemaat yetkilisi, Ayaydın yanınıza gelerek kesin aday olarak Sarıgül'ü göstereceğiz demiş.” hatırlatmasına da “Mustafa Sarıgül’ün kesin adaylığı yanılmıyorum tarih olarak herhalde Aralık ayındaki PM’de kararlaştırıldı. Kesinleşmesi Sayın Sarıgül adaylığı Aralık ayındaki PM’de netleşti. Sayın Ayaydın beklentisini ifade etmiş olabilir. Resmi olarak partide o tarihte netleşti.” karşılığını verdi.

“Sarıyer ne oldu?” sorusu üzerine de Koç, “Sarıyer’de teslim belgesini almış arkadaşlarımız. Normal saatinde de teslim etmişler. Zannediyorum. CHP’nin yetkili ilçe seçim kuruluna belgesini sunup teslim belgesini alması önemli olan. Yani CHP’yi nerede ne şekilde engelleyebileceklerini düşünüyorlar. Bunlar boş gayretler.” dedi. CİHAN

Yorumlar