CHP'li Koç: Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Türkiye'nin artık bir hukuk devleti olmaktan çıktığını savunarak,"Yargı açıkça, dikta yönetiminin emrine verilmiştir.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Koç: Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Türkiye'nin artık bir hukuk devleti olmaktan çıktığını savunarak,"Yargı açıkça, dikta yönetiminin emrine verilmiştir. Şu andan itibaren Türkiye'de, Anayasa rafa kaldırılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Parti genel merkezinde basının karşısına çıkan parti sözcüsü Haluk Koç, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının savcısının açıklamalarını, izlediklerini belirterek "Sayın savcı, çok önemli bazı hususların altını çiziyor. Yargıya açıkça, baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir. dedi."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklamalarını da eleştiren Koç, şöyle devam etti: "Üzülerek görüyoruz ki, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, bir cumhuriyet başsavcısı olarak değil de, bu vahim gelişmelere sanki bir hükümet sözcüsü gibiymiş gibi yaklaşmaktadır. Bu müdahaleden sonra, bizimde hafta başından beri yaptığımız tüm uyarılar hatırlarınızdadır, açık ve net kamuoyunun şunu bilmesini istiyoruz: Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan çıkmış bulunmaktadır. Yargı açıkça, dikta yönetiminin emrine verilmiştir. Şu andan itibaren Türkiye'de Anayasa rafa kaldırılmıştır. Artık rüşvet ve yolsuzluk, bu iktidar ve uzantıları için, suç olmaktan çıkmış bulunmaktadır. Açıkça Başbakan'ın kendisine ve birinci derece yakınlarına uzanan tüm yolsuzluk iddiaları, bundan sonra soruşturulamaz, yargılanamaz noktasına getirilmiştir. 11 yıllık iktidar, bugün Türkiye'yi çok derin bir devlet krizinin, kaosun, maalesef içine sokmuştur. Hırsızların, yolsuzluk yapanların, rüşvet alanların ve verenlerin kara para aklayıcılarının kol gezdiği bir ülke haline getirilmiştir Türkiye. Yani bir başka deyişle, Türkiye'de hırsızlara gün doğmuştur. Yaşananlar ciddi ve ağır, bir suç eylemidir. Bu rüşvet ve yolsuzluk dosyalarına müdahale edenler, delilleri karartanlar, bilgi ve belge tahrif edenler, kademeli olarak söylüyorum, siyaset kademesindekiler, emniyet kademelerinde bu işe alet olanlar, yargı boyutunda açıkça, bu baskılara boyun eğenler, hepiniz hiç unutmayın, bu sürecin ortak sorumluları durumundasınız. Hepiniz açıkça, Anayasa'yı ihlal suçu işliyorsunuz. Bu sorumluların, yargıyı da teslim alanların, emir verenlerin, emir taşıyanların, bu hukuk dışı emirlere uyanların tümü, hiç unutmayın Türk milletine hesap vereceksiniz."

HSYK'ya da bir çağrıda bulunan Koç, "Anayasa'nın açıkça rafa kaldırıldığı, hukukun ayaklar altına alındığı bir dönemde bildiri yayınlayarak olayları geçiştiremezsiniz ve bu sorunları çözemezsiniz. Anayasa ve yasalardan kaynaklanan, yetkilerinizi kullanmak zorundasınız." ifadelerini kullandı.

Koç, sözlerini "Demokratik hukuk devletini içselleştirmiş bulunan Türk milletinin parti ve siyasi görüş farkı gözetmeksizin bu Anayasa darbesine çıkacağına eminiz. Hükümet artık sadece ahlaken değil hukuken de meşruiyetini kaybetmiş bulunmaktadır. Altını çizerek ifade ediyoruz, bu bir Anayasa ihlalidir. İşlenen suç bir Anayasa ihlal suçudur. Ucu kendisine dokunmasın diye yolsuzlukları ört bas etmek isteyen Başbakan hukuk devletiyle evrensel hukuku ayaklar altına almış ve aldırmış, bedelini de mutlaka hukuk önünde en ağır şekilde ödeyecektir." şeklinde tamamladı. CİHAN

Yorumlar