CHP'li Koç Cumhurbaşkanı Gül'e seslendi: Görevinin başında mısın göreceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, internet yasası ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenerek, "Cumhurbaşkanı 5 Mart 2011’de Mısır’daki gençler sosyal medyayı öyle etkin kullandılar ki eski yö.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Koç Cumhurbaşkanı Gül'e seslendi: Görevinin başında mısın göreceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, internet yasası ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenerek, "Cumhurbaşkanı 5 Mart 2011’de Mısır’daki gençler sosyal medyayı öyle etkin kullandılar ki eski yöneticilerin tedbir almasına bile fırsat kalmamıştır. İletişim teknolojilerinin ulaştığı bu güç karşısında hiçbir kapalı rejim uzun vadede ayakta kalması mümkün değildir.’ Abdullah Gül, bu sözlerin arkasında duracak mısınız, durmayacak mısınız Sayın Cumhurbaşkanı? Görevinin başında mısın, değil misin göreceğiz. Türkiye’yi hızla kapalı rejimlerin dehlizlerine sürükleyecek bu düzenlemeyi bekletmeden TBMM’ye iade etmeniz gerekiyor Sayın Cumhurbaşkanı." dedi.

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın mensuplarının karşısına geçen Haluk Koç, gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı tapeleri açıkladığını hatırlatan Koç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bunu suç olduğunu söylediğini belirterek, Adalet Bakanı’na suçun içine batmış ve hakkında fezlekeler hazırlanmış birisi olduğunu kaydetti. Adalet Bakanı’nın suçluluğunun sabitlendiğini öne süren Koç, “Hangi yüzle CHP Genel Başkanı’nı suçlayacak ifadeleri kullanıyor.” ifadesini kullandı.

"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ DEĞİL, HIRSIZLIKLARI ÖRTME PAKETİ"

AK Parti’nin hazırladığı ve TBMM’ye taşıdığı ‘demokratikleşme paketlerini’ de eleştiren Koç, “İçinde bir iki makyaj malzemesi var. Şimdi bu gerçek bir demokratikleşme paketi midir? Yoksa hırsızlıkları ört bas etme, gizleme paketi midir? Olumlu olabilecek bir iki madde var. Bunların yanında soruşturmada adı geçen kişinin mal varlığına el koyma kararı için kuvvetli şüphe dışında, şimdi somut delillere dayanan şüpheler maddesi getiriliyor. Bu karar için ‘MASAK, BDDK, SPK gibi idarenin tasarrufu altında çalışan kurumların görüşü gereklidir’ maddesi konuldu. Yani kendileri izin verecek soruşturma yapılacak ise. Hırsızların mal varlığına el koyma kaldırılıyor.
Yürütmeyi durdurma kararı vermesi de engelleniyor. Çeşitli kademelerde yoğun görevden almalar yaşandı biliyorsunuz. Yürütmeyi durdurma başvurularının önü tıkanmak isteniyor. Görevden almalara karşı yürütmeyi durdurma itirazı engelleniyor. Adalet Bakanı adli kolluk güçlerine talimat verme konusunda yetkili hale getiriliyor.

Tutuklama için oy çokluğu yeterken şimdi oybirliği istiyor. Yani bir tane Adalet Bakanı’nın talimatına uyacak hakim, tedbir koyma kararını engelleyebilir. Açık seçik hırsızlık var. Bütün millet bağırıyor; ‘yolsuzluk var’. Bunların sorgulanması, yargılanması örtülmeye çalışıyor. Adı demokratikleşme paketi, bunun adı ‘Hırsızlıkları örtme paketi’dir.” diye konuştu.

'SAYIN CUMHURBAŞKANI MESAJ VERİYOR; YOK BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bugün bir açılış töreninde yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Koç, Gül’ün konuşmasına Başbakan’a teşekkürle başladığını ve sonrasında gözlerinin eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı aradığını söylediğini belirterek, Cumhurbaşkanı’na tepki gösterdi. Koç, şu ifadeleri kullandı: “Binali Yıldırım rüşvet havuzunun başında Sayın Cumhurbaşkanı. Gözlerin kimi arıyor senin. Yakışır mı bir Cumhurbaşkanına. Bu tür noktalardaki kişilerin isimleri söylenerek legalleştirme bir Cumhurbaşkanı’nın ağzından yapılabilir mi? Gözü arayacak başka bir adam bulamamış Sayın Cumhurbaşkanı. Bu bir şeyi açıkça ortaya koyuyor. Yok birbirimizden farkımız. Biz hepimiz aynı yolun yolcusuyuz.’ Şuanda Cumhurbaşkanı’nı görevini yürüten kişiden demokratik bir ülkeye yakışır Cumhurbaşkanı bekleyenler son tarifeli otobüsü kaçırıp durakta bekleyenlere benziyor. Yani Sayın Cumhurbaşkanı orada mesaj veriyor.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bizi gereksiz tartışmaların içine çekmek isteyenler var’ açıklamalarına da sert tepki gösteren CHP’li Koç, Başbakan’a şu soruları yöneltti: “Gereksizden tartışma dediğin nedir Sayın Başbakan? Gereksiz tartışma dediğini ayakkabı kutusundan çıkan milyonlar mı? Gereksiz tartışma dediğin Fas’tan telefon ederek muhalefet konuşmalarını televizyonların alt yazısından kaldırmak mı?”

İnternet ile ilgili önemli bir yasanın TBMM’den geçtiğini anlatan Koç, yasanın Cumhurbaşkanı’nın önüne gittiğine işaret ederek, sosyal medyadan rahatsız olduğunu ve bunun susturmanın hedefleri olduğunu öne sürdü. İnternet ile ilgili hazırlanan değişikliğin demokrasiden kaçış olduğunu savunan Koç, Cumhurbaşkanı’na seslenerek, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’na umutsuz bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’nın sosyal medyaya ilgisi malum. Dünya liderleri arasında yüksek takibe ulaşan kişilerden birisi. Cumhurbaşkanı 5 Mart 2011’de Mısır’daki gençler sosyal medyayı öyle etkin kullandılar ki eski yöneticilerin tedbir almasına bile fırsat kalmamıştır. İletişim teknolojilerinin ulaştığı bu güç karşısında hiçbir kapalı rejim uzun vadede ayakta kalması mümkün değildir.’ Abdullah Gül. Bu sözlerin arkasında duracak mısınız, durmayacak mısınız Sayın Cumhurbaşkanı?

Görevinin başında mısın, değil misin göreceğiz. Geçmişteki internetteki mesajların gereğini yerine getirerek Türkiye’yi hızla kapalı rejimlerin dehlizlerine sürükleyecek bu düzenlemeyi bekletmeden TBMM’ye iade etmeniz gerekiyor Sayın Cumhurbaşkanı. Göreceğiz, perçem düşecek kel görünecek.” sözlerini dile getirdi.

"BAŞBAKAN APOLETSİZ DİKTATÖR’"

“12 Eylül faşizmini yaşayanlar, apoletli faşistlerin dahi bu apoletsiz faşistten çok daha iyi olduğunu görecektir” iddiasında bulunan Koç, Başbakan için ‘apoletsiz diktatör’ ifadesini kullandı. ‘İnternet yasası ile çirkin ve ahlaksız tehditleri ortadan kaldırıyoruz’ savunmasına da tepki gösteren Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belli ki sıkıntılı, ahlaka uygun olmayan işler var tünelin ucunda. Öyle gözüküyor. Bunların yayılmasından, ortaya saçılmasından korkuyorlar. Şimdiden biz önlemimizi alalım telaşındalar. Bunlar artık özel değil, geneldir sayın Başbakan. Abdestimden şüphem yok diyorsan bırak yayınlansın niye korkuyorsun?” CİHAN

Yorumlar