CHP'li Koç: Cumhurbaşkanı basit bir evrak memuru düzeyine inmiştir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, HSYK yasasını onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Koç: Cumhurbaşkanı basit bir evrak memuru düzeyine inmiştir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, HSYK yasasını onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sert tepki gösterdi. Koç, “Anayasaya aykırılığı bir çok çevre tarafından açıkça belirtilmesine rağmen, kendi hukukçularının anayasaya aykırılığını açıkça ifade etmelerine rağmen bu teklifi maalesef onaylamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugün düştüğü durum noterlik ile falan açıklanacak bir durum değil, basit bir evrak memurluğu düzeyine kadar inmiştir.” dedi.

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK devam ederken parti sözcüsü Haluk Koç, bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi.

    Koç, Cumhurbaşkanı Gül'ün HSYK kanunu kabul etmesiyle ilgili olarak, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanlığının HSYK ile ilgili yasa düzenlemesini onayladığı bilgisi geldi. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa'nın 104. maddesinde görevlerini tarif eden kapsam çerçevesinde anayasayı doğrudan ihlal eden bir tutum içerisine girmekte bir beis görmemiştir. Anayasaya aykırılığı bir çok çevre tarafından açıkça belirtilmesine rağmen, kendi hukukçularının anayasaya aykırılığını açıkça ifade etmelerine rağmen bu teklifi maalesef onaylamıştır.

    Şu cümleye bakar mısınız; ‘Kanunun diğer lehinde ve aleyhine olan maddelerinin ise Anayasa Mahkemesi tarafınca değerlendirilmesinin daha doğru olacağını düşünerek onayladım’ diyor. Sayın Gül siz orada niye orada oturuyorsunuz? ‘Yani görevimi yapamıyorum’ diyor. Bu iş bitmiş demektir. Cumhurbaşkanlığı makamı şuanda Türkiye’de yaşanan pisliklerin, rüşvetin, yolsuzlukların üzerine örtme gayretlerinin ne yazık ki bir parçası haline gelmiş bulunuyor. Suçluların korunmasını kolaylaştırıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı. Hırsıza kirvelik yapan bir Cumhurbaşkanı olabilir mi? Hukuk devletinin rafa kaldırılmasını seyreden bir Cumhurbaşkanı acziyeti olabilir mi?"

    Cumhurbaşkanı'nın dolaylı yoldan yaşanan bu kirli dönemin irade ortaklarına arasına girdiğini savunan Koç, "Hep klasik bir deyimdir biliyorsunuz, cumhurbaşkanlığı makamı sanki bir noterlik makamı gibi değerlendirilir. İktidarda olan partinin onu oraya getiren oylarının çerçevesinde bir hareket etme gerçeğini yansıtır bu deyim. Ama noterlik mesleğine de biraz haksızlık yapmış oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugün düştüğü durum noterlik ile falan açıklanacak bir durum değil, basit bir evrak memurluğu düzeyine kadar inmiştir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar