CHP’li Koç: 'Alo Twitter' hattını çalıştıramadıkları için toptan yasakladılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, “Alo Twitter’ hattını çalıştıramadıkları için toptan yasaklama yoluna gittiler.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Koç: 'Alo Twitter' hattını çalıştıramadıkları için toptan yasakladılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, “Alo Twitter’ hattını çalıştıramadıkları için toptan yasaklama yoluna gittiler. Bu son adım; şu ana kadar ileri sürülen tüm iddiaların Başçalan tarafından kabul edildiğinin açık kanıtıdır.” dedi.

Twitter’a erişimin engellemesi üzerine yazılı açıklama yapan Haluk Koç, “Dün gece gözü dönmüş bir diktatörün son çırpınışlarından birisine tanık olduk. AKP sosyal medyanın en önemli alanlarından birisine, Twitter’a genel bir sansür getirdi. Haberleşme ve kişisel özgürlük alanlarına müdahalede hayal gibi görünen bir adım attı. Bu komik ve tehlikeli adım, Türkiye’yi artık demokratik bir ülke tanımından tamamen çıkarmıştır. Amaç, yapılan yolsuzlukların, hırsızlıkların, belgeleri ve kayıtlarının toplum tarafından öğrenilmesinin engellenmesidir.” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN DİKTATÖRLER KORKAR”

“Bütün diktatörler korkarlar.” diye tepkisini sürdüren Koç, şunları dile getirdi:
“Bütün diktatörler kapalı bir toplumdan yanadır. Şu çok iyi bilinmelidir; hiçbir güç, baskı, sansür girişimi, kişisel hak ve özgürlükleri yok etme gayreti, başçalanın çöküşünü engelleyemeyecektir. Türkiye artık demokrasi ile değil, diktatörlükle yönetilen bir 3. dünya ülkesi konumundadır. ‘Alo Twitter’ hattını çalıştıramadıkları için, toptan yasaklama yoluna gittiler. Söylenecek sözün bittiği noktadayız. Bu son adım; şu ana kadar ileri sürülen tüm iddiaların, başçalan tarafından kabul edildiğinin açık kanıtıdır. Türkiye demokrasisi tüm dünyaya S.O.S. çağrısı veriyor. Türkiye yazılı ve görsel medya sansüründen sonra, kişisel haberleşme ve sosyal medya alanını da kaybetmiştir. Tablo açık ve nettir. Diktatör kendisi ile beraber Türkiye’yi de uçuruma sürüklemektedir. Akıl ve vicdan tutulması yaşamayan herkesi bu kabul edilemez darbeye karşı tavır almaya çağırıyoruz.” CİHAN

Yorumlar