CHP'li Keskin: İş kazası sonucu ölümler katliam boyutuna ulaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye’de iş kazası sonucu ölümlerin katliam boyutuna ulaştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Keskin: İş kazası sonucu ölümler katliam boyutuna ulaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye’de iş kazası sonucu ölümlerin katliam boyutuna ulaştığını söyledi. Keskin, “AKP iktidarı döneminde yaklaşık 12 bin emekçi hayatını kaybetmiştir. Analar ağlamasın edebiyatı yapanların, ne acıdır ki bu ölümler karşısında vicdanları nasırlaşmış durumdadır.” dedi.

İstanbul’da 3. köprü inşaatında göçük sonucu 3 kardeşin hayatını kaybetmesi dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Keskin, ülkede emeğiyle geçinen insanların ölümle burun buruna bir hayat sürdüğünü belirtti. Keskin, “İş kazası sonucu ölümlerde Türkiye Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncüdür. Bu bir utanç tablosudur. Türkiye’nin alnında kara bir lekedir.” diye ifade etti.

Sadece geçen mart ayında 110 kişinin iş kazası sonucu öldüğünü vurgulayan Keskin, şunları dile getirdi: “İş kazası sonucu ölümlerin cinayetten bir farkı kalmamıştır. Çünkü devletin ciddi bir denetim eksikliği söz konusudur. Bu konuda taşeronlaşmanın önüne geçilmemiş, tam aksine teşvik edilmiştir. AKP İktidarının aymaz tavrı, emekçinin kâbusu haline gelmiştir. Grizu patlamasını ve meydana gelen ölümleri bile ‘kader’ diyecek kadar vurdumduymaz bir akıl pusulasıyla değerlendiren iktidar, cennet vatanımızı emeğiyle geçinen insanlar için adeta cehenneme çevirmiştir. Kendilerinin rüşvet ve yolsuzluk olaylarına gösterdikleri duyarlılık, işçinin hayatı söz konusu olunca vurdumduymazlık olmuştur. Anlaşılan Türkiye’de hayat ampulgillere güzel, emekçilere gazeldir. Hem analar ağlamasın edebiyatı yapacaksın, hem de anaları evlat ölümleriyle kaderine terk edeceksin. AKP iktidarsa ölüm kaçınılmaz hale gelmiştir. Bunun hesabını veremeyenlerin vicdanları da nasırlaşmış durumdadır.”
CİHAN

Yorumlar