CHP'li Kart: Çiçek, Adalet Bakanlığı’nın gaspına iştirak etmiş olacak

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı’nın 4 bakanla ilgili hazırlanan fezlekelere adeta ‘devlet sırrı’ niteliği vererek milletvekillerinin incelemesinden kaçırmasının yasama denetimi görevinin engellenmesinden öte yasama yetkisinin ve görev.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Kart: Çiçek, Adalet Bakanlığı’nın gaspına iştirak etmiş olacak

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı’nın 4 bakanla ilgili hazırlanan fezlekelere adeta ‘devlet sırrı’ niteliği vererek milletvekillerinin incelemesinden kaçırmasının yasama denetimi görevinin engellenmesinden öte yasama yetkisinin ve görevinin 'gaspı' niteliğinde olacağını söyledi.

    Kart ayrıca TBMM Başkanlığı’nın da bu suretle, Adalet Bakanlığı’nın şimdiye kadar yapmış olduğu gaspa doğrudan iştirak etmiş konumuna geleceğini ifade etti. Konuyla ilgili TBMM’de açıklama yapan CHP’li Kart, tüm bu sebeplerle; milli iradenin gaspı, yasama denetimi görevinin ortadan kaldırılması anlamına gelen ve özünde görevi kötüye kullanmak suretiyle 'anayasal ihlal’ anlamına gelen bu uygulamaya son verilmesi gereğini dile getirdi. Kart, “TBMM Başkanı’nı anayasal çerçevede ve hiç kimseye tâbi olmadan görev yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

    EFKAN ALA’NIN BARANSU SÖZLERİ

    Milletvekili Atilla Kart, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın müsteşar iken İstanbul Valisi ile gazeteci Mehmet Baransu hakkında yaptığı iddia edilen telefon görüşmesinin ses kayıtlarına ilişkin soruya da karşılık verdi. Efkan Ala hakkında 15 gün kadar evvel ‘Bu hükümetin kara kutusu konumundadır’ diye bir açıklama yaptığını hatırlatan Kart, Ala’nın bu sözleri üzerine de kendisine tazminat davası açtığını söyledi. Kart sözlerini “Bu hükümetin yasal anayasal tüm ihlallerinin karar aşamalarının içinde olan ve o ihlallerin dayanakları hakkında da bilgi sahibi olan konumunu vurgulamak istedim. Daha evvel başbakanlık müsteşarı iken Telekom ilişkileri sürecindeki bana göre yasal ihlallerin ama mutlaka etik ihlallerin mevcudiyeti sebebiyle tarafımızca bana iki tane tazminat davası açmıştı, ret ile sonuçlanmıştı. Ama Sayın Bakan'ın 15 gün evvelki açıklamalarımda dolayı hakkında yeni bir tazminat davası açtığını yeri gelmişken söyleyeyim. O sebeple Efkan Ala’nın bu konumunun yasal ve anayasal ihlalleri oluşturmak anlamındaki misyonunu artık içişleri bakanı olarak kendince daha da öte boyutlara taşıdığını görüyoruz. Ve bu anlamda da adeta kendini Başbakan nezdinde gözüne girmek kendini ispatlamak noktasında çok üstün bir gayret içinde olduğunu görüyoruz. Baransu’ya yönelik o yaklaşımı da o üstün gayretin tezahürlerinden birisidir.” diye konuştu.

    “BİZİM İÇİN ŞAŞIRTICI BİR TABLO OLMAMIŞTIR"

    CHP’li Kart, “Ama elbette anayasal kurumlarımızın ayaklar altına alınması, temel hak ve özgürlüklerimizin bizzat Başbakanlık Müsteşarı ve İçişleri Bakanı tarafından bire bir tehdit edilmesi anlamında bunlar vahim örneklerdir. Bunlar gerçekten toplumsal barışımızı tehdit boyutlarında son derece vahim örnekleridir. Ama bu yeni bir tablo değildir. Yıllardır devam eden bir tablodur. Bizim için çok da şaşırtıcı bir tablo olmamıştır.” dedi. CİHAN

Yorumlar