CHP'li Kart: Avukatların savunma görevini yapamaması hukuka darbedir

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, "Avukatların savunma görevini yapamaz hale gelmesi demek, o savunma hakkının özünün ortadan kaldırılmasıdır. Bu da yeni bir darbedir.” dedi.CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis’te...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Kart: Avukatların savunma görevini yapamaması hukuka darbedir

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, "Avukatların savunma görevini yapamaz hale gelmesi demek, o savunma hakkının özünün ortadan kaldırılmasıdır. Bu da yeni bir darbedir.” dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık sonrasında ortaya çıkan suçüstü tablosunu karartmak, soruşturma ve yargılama süreçlerini engellemek için belli bir aşamaya gelen fezlekelerin üzerini örtmek üzere Ocak 2014 tarihinden bu yana hükümetin hukuka, anayasaya ve demokrasiye karşı her türlü darbeyi gerçekleştirdiğini söyledi. Kart, “Avukatların savunma görevini yapamaz hale gelmesi demek de, o savunma hakkının özünün ortadan kaldırılmasıdır. Bu da yeni bir darbedir. Erdoğanların baba-oğul ilişkilerinin ve aile bireyleri ilişkilerinin üzerinin örtülmesi için bu anlamda her gün yeni bir darbe gerçekleştirilmektedir. Yeni bir tahkimat yapılmaktadır. O kadar barizdir ki, o suç bulguları şimdiye kadar 7-8 alanda hukuki alanda yapılan darbeler yetmiyor, yeni darbeler gerçekleştiriliyor.” ifadelerini kullandı.

“DARBELER ADALET BAKANLARI ELİYLE HAZIRLANIYOR”

Yapılmak istenen darbelerin Adalet Bakanları eliyle gerçekleştirildiğini ve mevcut Bakan Bekir Bozdağ’ın diğer bakanlara fark attığını kaydeden Kart şöyle devam etti: “Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Sadullah Ergin ve Bekir Bozdağ hukuk ihlallerini ve darbeleri gerçekleştirmek konusunda birbirleriyle yarışır konumda olmuştur. Bekir Bozdağ da yaklaşık bir yıl içinde hakkını teslim etmek gerekir. Diğer 3 Adalet Bakanı’na açık ara fark atmıştır. Hukuk ve demokrasi darbesi gerçekleştirmek konusunda Bozdağ açık ara öndedir.”

“ERDOĞAN; ‘DEVLET BENİM’ ANLAYIŞIYLA HUKUKA AYKIRI DAVRANIYOR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her şeyi kendi kontrolüne almak istediğini ve milletin adamı şeklindeki açıklamalarının da ‘Devlet benim’ anlayışını egemen kıldığını belirten Kart şöyle devam etti: “Keşke milletin adamı olabilsen. Bunu yürekten dilerim. Türkiye Cumhuriyeti’nin sade bir yurttaş olarak Erdoğan’ın milletin adamı olmasını temenni ederim. Eğer olabilseydi Türkiye’nin bugün toplumsal barış böyle olmazdı. Erdoğan 14. Lui olmaya özeniyor. Milletin adamı olmak falan değil. Uygulamalarıyla devlet yönetimindeki nüfus suiistimali yapılıyor. Milletin adamı diyerek Cumhurbaşkanı olan Erdoğan artık, ‘Ben devletim’ anlayışını anayasayı ihlal ederek ve etik dışı yöntemlerle uyguluyor. Erdoğan, ‘Ben devletim’ anlayışını 21. Yüzyıl Türkiye’sinde hayata geçiremeyecektir.”

'TRT GENEL MÜDÜR YARDIMCISI İKİ GÖREVİ BİRLİKTE YÜRÜTEMEZ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yakın arkadaşı TRT Genel Müdür Yardımcısı ve Başbakanlık Müşaviri olan İbrahim Eren’in üçüncü işinin de ATV Avrupa kanalında Genel Müdür olduğunun ortaya çıkması üzerine açıklamalarda bulunan Atilla Kart, bu iki görevi yürütmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Kart, “Hem TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevini vekaleten sürdürmesi, diğer yandan da Turkuaz Medya Grubu’nda Genel Müdür olarak görev yapması. Bu iki görev birbiri ile bağdaşmaz. TRT Yasası’nın 13. Maddesi, Anayasa’nın 133. Maddesi, AYM’nin 1990/8 sayılı kararı göz önüne alındığı zaman burada bu iki görevin birlikte yürümesi mümkün olmayacağı son derece açıktır. Bunun tartışılacak yönü yok. Etik olarak da tartışılacak yönü yok.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar