CHP’li Kaplan: Tekrar Pamukova faciası yaşanmasını istemiyorum

CHP Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan, Ankara-İstanbul yüksek hızlı treninin açılışının alelacele cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli tarihe denk getirilmesinin kendisini kaygılandırdığını ifade ederek, "Tekrar Pamukova faciası yaşanmasını...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Kaplan: Tekrar Pamukova faciası yaşanmasını istemiyorum

CHP Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan, Ankara-İstanbul yüksek hızlı treninin açılışının alelacele cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli tarihe denk getirilmesinin kendisini kaygılandırdığını ifade ederek, "Tekrar Pamukova faciası yaşanmasını istemiyorum." dedi.

Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattı açılışıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Hattın, 29 Ekim 2013'te açılmasının hedeflendiğini, ancak sabotaj, Gebze'deki kaza ve farklı gerekçelerle birkaç kez ertelendiğini anlatan Kaplan, "İnşallah kazasız belasız açılış olur." ifadesini kullandı.

Açılışın, hızlı trenin cumhurbaşkanlığı seçimi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasında kullanılması için bu kadar ertelendiğini belirten Kaplan, şöyle devam etti: "Yüksek hızlı tren ve demiryolu yatırımını doğru buluyorum, destekliyorum ve zamanında yapılmadığını düşünüyorum. Ancak yüksek hızlı trenle ilgili kaygım var. Hükümet, hızlandırılmış trenle ilgili eleştirileri ve raporları dikkate almadı ve Pamukova'da 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yarın için de benzer durum var. Ali Fuat Paşa ile Sapanca arasındaki 35 kilometrelik alanda ve Bozüyük-Karaköy arasında eski raylar kullanılacak. Trenin hızının 250 kilometre olması mümkün değil, 120'ye inecek. Dilovası'nda Köseköy ile Gebze arasında sinyalizasyon tam olarak sağlanmış değil. Ankara-Eskişehir arasında uluslararası sertifikasyon alınmış, Eskişehir-Gebze arası için alınmadı. Açılışın alelacele cumhurbaşkanı seçimine endeksli tarihe denk getirilmesi beni kaygılandırıyor. Tekrar Pamukova faciası yaşanmasını istemiyorum. Ankara-İstanbul arasının 3 buçuk saate inmesi tabii ki beni, vatandaşı memnun eder. Siyasi rant çıkarmak adına insanların hayatını tehlikeye atmama uyarısında bulunmak benim görevim. Bu trenin ölüm treni olmamasını arzu ediyorum. Umarım kaygılarımda yanılırım. Hükümeti, insan yaşamını tehlikeye, riske atacak konularda propaganda yapmaması için uyarıyorum."

CİHAN

Yorumlar