CHP’li Kaleli’den Bakan Ala’ya Suriyeli sığınmacı sorusu

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Suriye’deki iç karışıklıklar sebebiyle Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacıları Meclis gündemine taşıdı. Kaleli, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Meclise sunduğu soru önergesinde;...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Kaleli’den Bakan Ala’ya Suriyeli sığınmacı sorusu

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Suriye’deki iç karışıklıklar sebebiyle Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacıları Meclis gündemine taşıdı.

Kaleli, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Meclise sunduğu soru önergesinde; Bursa’da yaşayan ve son 4 yıl itibarıyla Türk vatandaşlığına kabul edilen Suriyeli sığınmacıların sayısıyla birlikte, 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanan Suriyelileri ve sığınmacıların nerelerde konakladığını sordu.

Sena Kaleli’nin Bursa’daki Suriyeli sığınmacılar ile ilgili TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, şu sorular yer alıyor:

- Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle ülkemize geçen sığınmacılardan Nisan 2014 itibarıyla ne kadarı Bursa’da konuk edilmektedir?

- Halen Bursa’da konuk edilen Suriyeli sığınmacılar nerelerde barındırılmaktadırlar? Bunların kaçı erkek, kaçı kadın ve çocuktur?

- Bursa’da konuk edilen Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar yapılan toplam harcama ne kadardır? Sığınmacılara yönelik gıda, giysi ve yakacak yardımlarının dışında nakdi olarak aylık bir ödeme yapılmakta mıdır?

- Son 3 yıl itibarıyla Bursa’da konut sahibi olan ya da kiralayan kaç Suriyeli vardır? Bursa’da TOKİ konutlarına yerleştirilen Suriyeli sığınmacı var mıdır?

Bursa’da konuk edilen Suriyeli sığınmacılardan çalışma izni için başvuran ve çalışma iznine sahip olanların sayısı kaçtır?

- Bursa’da bulunan Suriyeli çocuk sığınmacılardan kaçı eğitim yaşındadır? Bunlar eğitimlerini nasıl sürdürebilmektedirler?

- Bursa’da yaşayan ve son 4 yıl itibarıyla Türk vatandaşlığına kabul edilen Suriyeli sığınmacıların sayısı ne kadardır? 30 Mart Yerel Seçimlerinde Bursa’da oy kullanma hakkına sahip olan Suriyeli sığınmacı sayısı kaçtır?

- Bursa’da bulunan Suriyeli sığınmacılarla ilgili Türk Ceza Kanunu kapsamında hakkında işlem yürütülen, hâkim karşısına çıkarılan ve tutuklanan var mıdır?”

CİHAN

Yorumlar