CHP’li İnce’den, fotoğraflarla ‘IŞİD komutanı hastanede tedavi edildi’ iddiası

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, IŞİD terör örgütünün komutanı olduğu iddia edilen bir kişinin, Hatay Devlet Hastanesi’nde 16 Nisan 2014’te tedavi edildiğini söyledi. CHP’li İnce, söz konusu iddiasını kameralara gösterdiği fotoğraflarla...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li İnce’den, fotoğraflarla ‘IŞİD komutanı hastanede tedavi edildi’ iddiası

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, IŞİD terör örgütünün komutanı olduğu iddia edilen bir kişinin, Hatay Devlet Hastanesi’nde 16 Nisan 2014’te tedavi edildiğini söyledi. CHP’li İnce, söz konusu iddiasını kameralara gösterdiği fotoğraflarla da destekledi.

TBMM’deki makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran İnce, dün Genel Kurul’da AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’ye gösterdiği bir fotoğrafın açıklamasını yaptı. Fotoğraftaki kişinin, IŞİD terör örgütünde komutan olduğunu iddia eden İnce, fotoğrafı anlatırken şöyle dedi:

“16 Nisan 2014. Burası Hatay Devlet Hastanesi. IŞİD’in komutanlarından birisi, adı belli. Buna Sağlık Bakanı cevap versin. O tarihteki hastane kayıtlarını Sağlık Bakanı açıklasın. Bakalım, devlet var mı ortada. Hastane kayıtları var mı, yoksa Türkiye sınırları yol geçen hanı mı? Sağlık Bakanı bunu anlatmalı. Dışişleri Bakanı konuşmalı. Bakalım, Türkiye’nin sınırlarında pasaport kontrolü var mı? Bu kişi ne zaman giriş yapmış? Yoksa Türkiye bir karargah mı? Gidip savaşıp gelip dinleniyorlar, yaralarını sarıyorlar, mermi mühimmat alıyorlar, sonra gidiyorlar mı? Yıllarca medet umdular bunlardan. Bunları besleyen, palazlandıran yani ‘Esed’i yıkacağım’ diye bunlara destek olan hükümet değil mi? Kendi canavarlarını kendileri yaratmadı mı? Sağlık Bakanı açıklasın, bunlara cevap bekliyorum. Ben yer, tarih, kişi belirtiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni bir çadır devletine dönüştürdüler. Muz cumhuriyetine dönüştürdüler. Devletin geleneklerini yok ettiler, işleyişini mahvettiler, emir veriyor oluyor. Başbakan belediye başkanları toplantısındayken, Başbakan’a bilgi veriliyor. ‘Musul Başkonsolosluğumuzun etrafının sarıldığı bilgisi veriliyor. Başbakan diyor ki ‘Diplomasi ile çözün’, toplantıya devam ediyor. Böyle bir öngörüsüzlük, böyle bir devlet adamlığı olabilir mi? Başbakan bunları bilmiyor demek ki. Dostu zannediyor. Niye? Geçmişte yardım ettiği için. Ortaçağ adamlarına güvenilir mi? Türkiye Cumhuriyeti’ni düşürdükleri noktaya bakın. Geldiğimiz noktaya bakın. Sağlık Bakanı herhalde hastane kayıtlarını açıklar.”

CİHAN

Yorumlar