CHP'li İnce: Tutukluluk süresini ne kadar azaltırsa kendi çıkarına olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 30 Mart belediye seçimleri öncesinde 1989 Mart seçimleri öncesindeki ruhun bir benzerinin olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İnce: Tutukluluk süresini ne kadar azaltırsa kendi çıkarına olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 30 Mart belediye seçimleri öncesinde 1989 Mart seçimleri öncesindeki ruhun bir benzerinin olduğunu savundu. 30 Mart sonrasında erken bir seçim yapılacağını iddia eden İnce, tutukluluk sürelerinin 5 yıla indirilmesi ile ilgili olarak da Başbakan’a göndermede bulundu. İnce, “Kendisine yarayacak, kendisine yarayacak. Tutukluluk sürelerini ne kadar azaltırsa gelecekte kendi çıkarına olacak.” dedi.

CHP’li İnce Çankaya Belediye’si tarafından yenilenen Cemal Süreyya Parkı’nın açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan İnce, “30 Mart’ta yeşili, kültürel etkinlikleri oyalayacağız elbette başka şeyi daha oylayacağız. Yani Türkiye’yi Kürt-Türk, Alevi-Sünni diye bölemediler bunun için çok uğraştı Başbakan. Biz şöyle bölelim Türkiye’yi; ‘ağacın yeşili savunanlar ve doların yeşili savunanlar.’” diye konuştu.

"30 MART ÖNCESİ 1989 RUHUNU GÖRÜYORUM"

Başbakan’ın herkesi susturduğunu ve herkesi suçladığını, sadece kendisinin konuştuğunu savunan İnce, şu ifadeleri kullandı: “Polis soruşturmayacak, hakim kovuşturmayacak, para sayma makinelerine el süremeyecekler, 6 bin 500 polisin yerini değiştirecek, oğlunu mahkemeye bindirecek makam aracında poz verip tehdit edecek. Ben Türkiye’nin her tarafını geziyorum; tıpkı 89 ruhu. 1989’un Mart öncesini hatırlayınız. O günlerde bütün gazeteler şöyle yazıyordu; ‘Ankara’da Dalan rüzgarı’ haberler hep böyleydi. 89’da ne oldu? İzmir’de Yüksel Çakmur kazandı, İstanbul’da Nurettin Sözen, Ankara’da Karayalçın kazandı. Benim gördüğüm bu, 89’da olduğu gibi olacak, hiç merak etmeyin.”

ERKEN SEÇİM İDDİASI

30 Mart yerel seçimlerin ardından en kısa zamanda erken seçimlerin yapılacağını iddia eden İnce, bu erken seçimden sonra meclisin kapısının önüne otobüsleri çekeceklerini ve AK Partilileri Yüce Divan’a göndereceklerini söyledi. Villa iddialarına atıfta bulunan İnce, “Seçimlerden sonra bırakın oturmayı kaçmasınlar da bunun hesabını verecekler.” diye tepki gösterdi.

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın devam eden davasına değinen İnce, “Bu ülkede parklarına, derelerine, yeşiline, çocuklarına herkes sahip çıkmalıdır. Herkes şunu düşünmelidir; eğer 76 milyon Ali Osman Korkmaz’ın davasını takip etmelidir. O davaya sahip çıkmalıyız.” sözlerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar