CHP’li İnce: Erdoğan Türkiye'yi bölmek istiyor

Bursa’nın Mudanya ilçesinde konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “uzun adam” olarak seslendiği Başbakan Erdoğan’a Mütareke Meydanı’ndan not verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li İnce: Erdoğan Türkiye'yi bölmek istiyor

Bursa’nın Mudanya ilçesinde konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “uzun adam” olarak seslendiği Başbakan Erdoğan’a Mütareke Meydanı’ndan not verdi.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Mudanya Belediye başkan adayı Hayri Türkyılmaz’a destek amacıyla geldiği Mudanya’da yoğun ilgiyle karşılandı. Mütareke Meydanı’nda kalabalığa seslenen İnce, konuşmasında Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Bülent Arınç’a yüklendi.
BAŞBAKAN’A NOT VERDİ
Kendisinin emekli fizik öğretmeni olduğunu hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Uzun adam” olarak seslendiği Başbakan Erdoğan’a Mudanya Mütareke Meydanı’ndan not verdi. Beden eğitimi, müzik, tarih, coğrafya, kimya, felsefe, din kültürü ve Türkçe derslerine “sıfır” not veren İnce, sadece ‘one minute’ demesini iyi bildiği için İngilizce dersine “bir” verdi. Bir öğrencinin baştan aşağı notları sıfırsa, sene sonunda ona tasdikname verilir” diyen İnce, “Biz de bu uzun adama 30 Mart’ta tasdiknameyi vereceğiz” dedi.
O’NUN İSTEYİP DE YAPAMADIĞININ TERSİNİ YAPALIM
Erdoğan’ın Türkiye’yi bölmek istediğini öne süren Muharrem İnce, “30 Mart’ta bu uzun adamın yapmak isteyip de yapamadığının tersini yapalım. O Türkiye’yi bölmek istedi ya, biz Türkiye’yi ikiye bölelim ama Türk-Kürt, Alevi-Sünni, sağcı-solcu, zengin-fakir, kadın-erkek diye bölmeyelim. Türkiye’de bir yanda haram parayla umreye gidenler olsun, öbür yanda asgari ücretliler olsun. Bir yanda işadamlarına 700 bin liralık hediye saat olanlarla, diğer yanda zeytini para etmeyen köylü olsun. Kısacası bir yanda bakan evlatları ile öbür yanda vatan evlatları olsun. Bu şekilde Türkiye’yi bölelim” diye konuştu.
ARINÇ’A AĞIR İTHAMLAR
Bu arada konuşmasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a da yüklenen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, kendisini fezleke konusunda eleştirerek, “Bunlar bana bir fezleke iftirası attı ama tutmadı” dedi. Arınç’a ağır ithamlarda bulunan İnce, “Sana seçim bölgenden sesleniyorum. Utanmıyor musun yalan söylemekten. Sende adamlığın ‘a’sı, cesaretin ‘c’si, insanlığın ‘i’si, şerefin ‘ş’si varsa gel Mudanya Mütareke Meydanı’na tartışalım.” dedi.
Mudanya’nın Türkiye’nin oluşumunda önemli bir yer olduğunun altını çizen İnce, 2014’te yerel yönetimlerden başlatacakları değişimle Türkiye’ye güneşi doğuracaklarını belirterek, “Sık dişini Mudanya, 30 Mart’ta bunları elvedacı yapalım. Muharrem İnce yanılmaz, Mudanya’nın belediye başkanı Hayri Türkyılmaz” dedi. CİHAN

Yorumlar