CHP’li İnce: Çete reisi Başbakan’ın kendisidir

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li İnce: Çete reisi Başbakan’ın kendisidir

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçeyi basın mensuplarına dağıtan İnce, “Başbakan’ın amacı bir çeteyi çökertmek değil, HSYK içinde kendine bağlı bir çete yaratmak. Bu HSYK’yı Başbakan kurmadı mı? Bu HSYK’yı Başbakan kurduğuna göre, orada çete varsa, çete reisi Başbakan’ın kendisidir.” ifadelerini kullandı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Muharrem İnce, savcılığa Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. “17 Aralık’tan sonra herkes konuştu.” diyen İnce, “Bugün asıl suç duyurusunda ben bulundum. Başbakan ‘yargıda çete ve örgüt var’ diyor. Bu açıklamalar doğruysa Başbakan gereğini yapmış mıdır? Başbakan bu iddiaların ağır cezalık suç olduğunu herhalde bilir. Bu konuda ne yapmıştır? Başbakan gereğini yapmamışsa, görevini suistimal etmiştir. Yargılamayı etkilemiştir ya da iftira atmıştır. Hal böyleyse, cumhuriyet savcısının Başbakan hakkındaki fezlekesinin Meclis’e gelmesi gerekir. Hangisi doğru bunların. Başbakan yalan söyleyip iftira atıyorsa, Başbakan hakkında cumhuriyet savcısı fezlekeyi göndermelidir. Başbakan doğru söylüyorsa, görevini yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan’ın iddialarına atıfta bulunan İnce, “Bunlar doğru ise HSYK’yı değiştirmeye gerek yok ki. Bunun için özel bir çabaya gerek yok. Gereğini yaparsın. Başbakan’ın amacı HSYK içinde kendine bağlı bir çete yaratmak. Bu HSYK’yı Başbakan kurmadı mı? Bu HSYK’yı Başbakan kurduğuna göre orada çete varsa çete reisi Başbakan’ın kendisidir. Partili hakime doğru gidiyor tartışmalar. Partili hakim parti kontenjanından hakim istiyorsa, Başbakan’a diyorum ki, hakim olmasına da gerek yok, madem artık cozuttunuz işi, parti tüzüğüne hakim olsun yeter. HSYK üyelerini partiler kurultaylarında seçsinler. Nasıl genel başkan seçiyoruz, bir de orada, HSYK üyeleri seçilsin. Biz paralel devlete de, parti devletine de karşıyız.” diye konuştu.

BOZDAĞ VE CANİKLİ’NİN CHP GRUBUNA YAPTIĞI ZİYARET

Dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin parti gruplarına yaptığı ziyareti de değerlendiren İnce şunları söyledi: “Dün bize, bir ziyarete geldiler. Ne kadar samimiyetsiz olduklarını ne kadar devlet ciddiyetten uzak olduklarının bir göstergesi bu. Bir taraftan geliyorsun, ana muhalefet partisine bir teklifte bulunuyorsun. Biz de kendilerine perşembe sabahı MYK olduğunu söyledik. Yetkili organlarda bunu görüşeceğimizi, sonrasında cevap vereceğimizi söyledik. Böyle bir teklifle gelen iktidar partisinin, ne yapması gerekir? Eğer siz ‘gelin birlikte anayasa değişikliği yapalım’ diyorsanız, normal siyasi nezaket, komisyondaki görüşmelerin durdurulması gerekir. Bu nezaketi göstermeyen bir yapıya, partimin yetkili kurulları ne cevap verir onu bilemem.”
CİHAN

Yorumlar