CHP'li Haydar Akar: Umarım bu soruşturma Türkiye için bir başlangıç olur

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili, "Umarım bundan sonra Türkiye’nin gündemi bununla sıklıkla meşgul olur.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Haydar Akar: Umarım bu soruşturma Türkiye için bir başlangıç olur

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili, "Umarım bundan sonra Türkiye’nin gündemi bununla sıklıkla meşgul olur. Türkiye’deki yolsuzluklar tek tek ortaya çıkar. Bu soruşturma Türkiye için bir başlangıç olur diye düşünüyorum." dedi.

Akar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Türkiye’nin gündemine geç düşmüş bir konu. Umarım bundan sonra Türkiye’nin gündemi bunla sıklıkla meşgul olur. Türkiye’deki yolsuzluklar tek tek ortaya çıkar. Bunların sorumluları yargıya taşınır ve gerekli cezaları alırlar. Niye söylüyorum böyle? Ben bir KİT Komisyonu üyesiyim. TBMM’de 2,5 yıldır görev yapıyorum ve KİT’te görev yapıyorum. Sayıştay raporlarını en iyi bilen insanlardan bir tanesiyim. İçlerinde neler var onları çok iyi biliyorum. Yani Ziraat Bankası’nın 750 trilyonluk yolsuzluğunun nasıl yapıldığını biliyorum. Halk Bankası’nda paraların nasıl verildiğini biliyorum. TTK’daki işte Amasra’daki kömür ocaklarının rödavans usulüyle nasıl ihale edildiğini biliyorum. Afşin’deki kömürlerimizin termik santrallerimizin nasıl yandaşlara peşkeş çekildiğini, nasıl patronlarına baronlarına peşkeş çekildiğini biliyorum. Anlatabileceğim çok şey var. Ama asıl önemlisi insanların en büyük ihtiyacı olan ısınma ihtiyacını karşılamak için fakire dağıtılan kömürdeki 4 şirketin yapmış olduğu yolsuzluğu çok iyi biliyorum. Türkiye’de bu umarım bir başlangıç olur diye düşünüyorum. Ama şunu da söylemek istiyorum 4734 sayılı kanun değiştirildi. Bizim kamu ihale kanunumuz Avrupa standartlarında olsun diye değiştirildi. Kamu ihale kanunumuzun 3. maddesi vardır, istisnalar maddesi. Orada istisnalar için başlangıçta dört tane bent yazılmıştır veya fıkra yazılmıştır o maddenin altında. Ama bugün geldiğimiz noktada alfabenin harfleri buna yetmiyor. Hatta ‘K’yı iki kez kullanmışlar. Peki niçin yapmışlar bunu. İşte o kömürdeki işte o bankalardaki yolsuzlukları aklamak için örtmek için yapmışlardır. Ama bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadı, bunlara da kalmayacak. Ve bir gün bunların hesabı sorulacak. Umarım bu İstanbul’daki soruşturmanın Türkiye için bir başlangıç olur diye düşünüyorum. O insanların suçlu olduğunu falan ifade etmiyorum. Ama bu soruşturma Türkiye için bir başlangıç olur diye düşünüyorum. İçinde kamu üst düzey yöneticileri, belediye başkanları, bakan çocuk çocuklarının olduğu bir organize suç çetesi gibi görünüyor. Zaten AKP iktidara geldikten kamu ihale kanunlarında yapılan değişikliklerle Türkiye’de organize yolsuzluk çeteleri kurulmuş. Bu devlet eliyle yapılıyor. Devleti yönetenler eliyle yapılıyor. Onun için buna biran evvel dur demeli. Vatandaşın vergileri yine vatandaşa eşit şekilde dönmeli diyorum. Yetimin hakkı yenmemeli. Bir gün bunun hesabını çıkar sorarlar diyorum."
CİHAN

Yorumlar