CHP'li Hasan Ören: Şoförler için IŞİD terör örgütüne fidye ödendi mi?

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a "Şoförlerin serbest bırakılması için IŞİD terör örgütüne fidye ödenmiş midir?"...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Hasan Ören: Şoförler için IŞİD terör örgütüne fidye ödendi mi?

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a "Şoförlerin serbest bırakılması için IŞİD terör örgütüne fidye ödenmiş midir?" diye sordu.

El kaide bağlantılı silahlı terör örgütü IŞİD'in 10 Haziran 2014 tarihinde Irak’ta 28 tıra el koyarak 32 şoförü kaçırdığını hatırlatan Ören, IŞİD’in önce 5 milyon dolar, daha sonra araç başına 50 bin dolar fidye istediğinin basına yansıdığını ifade etti.

Terör örgütünün elinde 23 gün rehin kalan şoförlerin nihayet serbest bırakılarak yurda döndüğünü anlatan Ören, "Vatandaşlarımızın sağ salim evlerine dönmeleri hepimizi mutlu etmiştir. Buna karşın Musul konsolosluğundan kaçırılan 49 vatandaşımız hala örgütün elinde rehin tutulmaktadır. Hükümetin 49 vatandaşımızın serbest bırakılması için gerekli çabayı göstermediği iddia edilmektedir. Şoförlerin serbest bırakılması terör örgütünün istediği fidyenin ödenip ödenmediği ödendi ise kim tarafından ödendiği konusunda bir açıklama yapılmamıştır." diye konuştu.

Ören, Atalay'a şu soruları yöneltti:

IŞİD terör örgütünün elinde kaç vatandaşımız hala rehin olarak tutulmaktadır?

Şoförlerin serbest bırakılması için IŞİD terör örgütüne fidye ödenmiş midir? Ödendi ise fidyenin tutarı ne kadardır?

Fidyenin devlet tarafından ödendiği iddiaları doğru mudur?

Fidye hangi kurum tarafından ödenmiştir?

Rehin tutulan 49 vatandaşımız bugüne kadar neden serbest bırakılmamıştır? 49 vatandaşımızın kurtarılması için örgütün fidye talebi var mıdır? Varsa ne kadardır?

Basında çıkan haberlere göre, 49 vatandaşımızın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi serbest bırakılarak bunun seçime yönelik bir propaganda aracı olarak kullanılacağı iddiaları doğru mudur?

CİHAN

Yorumlar