CHP'li Gürsel Tekin, Bakan İsmet Yılmaz'a bedelli askerliği sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde AK Parti’nin 700 bin gencin kafasını bedelli askerlik konusunda karıştırdığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Gürsel Tekin, Bakan İsmet Yılmaz'a bedelli askerliği sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde AK Parti’nin 700 bin gencin kafasını bedelli askerlik konusunda karıştırdığını iddia etti. Tekin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a "Bedelli Askerlik düzenlemesi düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Tekin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, daha önce yaş sınırının 30 olması ve belirlenen ücretin fazla olması sebebiyle istenilen sonucun elde edilememesi sonucu bedelli askerlik ihtiyacının devamlı gündemde tutulduğunu hatırlattı.

Tekin, Bakan Yılmaz’a, "Partinizin Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un 30 Mart Yerel seçimleri öncesi bedelli askerlik çıkmalı şeklindeki açıklamaları, Savunma Bakanı olarak da sizin 'Bedelli yok'
şeklindeki açıklamalarınız gençlerimizi ciddi anlamda belirsizliğe ve umutsuzluğa itmiştir." dedi.

Bedelli askerlik sorununun aileleri hariç 700 bin genci ilgilendirdiğine dikkat çeken Tekin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

700 bin gencin ve ailesinin beklentisi olan Bedelli Askerlik için yeniden ve makul bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Daha önceki uygulamalarda, fiyat ve yaş sınırının doğru tespit edilememesi, talebin artarak devam etmesine neden olmuştur. Bu sefer 700 bin gencin ortak talebi olan 25 yaş ve 15 bin TL taleplerine sıcak bakacak mısınız?

TBMM Dilekçe Komisyonu'na, Bakanlığınıza ve TSK’ne son 1 yıl içerisinde bedelli askerlikle ilgili gelen toplam dilekçe sayısı ne olmuştur?

Yeniden bir bedelli askerlik düzenlemesinin yapılabilmesi için TSK'nın, Genelkurmay Başkanlığı'nın ve bakanlığınızın ortak bir çalışması mevcut mudur?

76 milyonluk bir ülkede 700 bin genci ilgilendiren bir konuda (aileler hariç) daha ne kadar duyarsız kalabilirsiniz? CİHAN

Yorumlar