CHP’li Günaydın: Operasyon İstanbul’daki rant iddialarını doğruladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul’da yapılan arazi uygulamalarına ilişkin, CHP olarak daha önce takip ettikleri rant iddialarının operasyonla doğrulandığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Günaydın: Operasyon İstanbul’daki rant iddialarını doğruladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul’da yapılan arazi uygulamalarına ilişkin, CHP olarak daha önce takip ettikleri rant iddialarının operasyonla doğrulandığını ifade etti. Günaydın, “Bu operasyondan anlıyoruz ki bütün bu işleri takip edenler bakanlar, onların özel kalem müdürleri ve devletin yetkililerine fırça atanlardır. Onlar ki evlerinde para kasaları, para sayma makineleri ve milyonlarca dolarlık döviz ve Türk lirası tutan zümre haline gelmişlerdir.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, CHP Genel Merkezi’nde bir toplantı yaptı. Yolsuzluk operasyonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Günaydın, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kararlarını İzleme Komisyonu tarafından ortaya çıkartılan rant iddialarının, operasyonla doğrulandığını söyledi.

Söz konusu operasyonda, hakkında iddialar öne sürülen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul’da yaptığı uygulamaları örnek gösteren Günaydın, “Bakanlığın İstanbul’u nasıl bir rant haline getirdiğini takip ediyoruz. Bunlardan birincisi Ağaoğlu Maslak 1453 projesidir. TOKİ tarafından Şişli-Ayazağa gecekondu bölgesinde 1/1000 ve 1/5000 plan tadilatları hazırlanmıştı. Söz edilen bölgede 193 bin metrekare alan üzerine 6 bin konut yapımıdır. Bunun yapılabilmesi için de proje alanı askeri alandan çıkartılarak, konut ticaret alanına dönüştürülmüştür. CHP İstanbul İzleme Komisyonu tarafından konu yargıya taşınmış, görevlendirilen bilirkişi bu plan tadilatının hukuka aykırı olduğuna karar vermiştir. Gecekondu önleme adı altında TOKİ, özel bir rant alanı haline getirmiştir.” diye konuştu.

İSTANBUL'DAKİ İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ

Bakırköy’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Veli Efendi Hipodromu karşısında 45 bin 500 metrekare üzerinde bir imar değişikliği talebinde bulunduğuna da değinen Günaydın, “Bu değişiklik, 22 Kasım 2012 tarihinde içlerinde AK Parti’li üyelerin de bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından oy birliği ile reddedilmiştir. Ancak 30 gün sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 26 Aralık 2012 tarihinde bu alana imar iznini vermiştir. Burada 22 kattan oluşacak 5 blokta bin 215 daire ve 12 villa olmak üzere bin 227 konut yapımı söz konusudur.” ifadelerini kullandı.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin içinde bulunan ve Ortodoks Eksahlığı Vakfı’na ait 59 bin metrekarelik alanın ticaret ve konut alanına çevrildiğini kaydeden Günaydın, “Sözü edilen vakfın başkanı, “Bizim burada bir kuruş paramız yok. Söz konusu firma bakanlıkla bunu hallediyor. Kat karşılığı olmak üzere onlarla anlaştık.” diye konuştu.

İstanbul’da yapılan imar değişiklikleri konusunda CHP olarak dava açarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarına da değinen Günaydın, bu kararlar alınana kadar inşaatlar tamamlanarak kamu arazilerinin özel alanlara dönüştürüldüğünü ifade etti. Günaydın, şöyle devam etti: “Bu operasyondan anlıyoruz ki bütün bu işleri takip edenler bakanlar, onların özel kalem müdürleri ve devletin yetkililerine fırça atanlardır. Onlar ki evlerinde para kasaları, para sayma makineleri ve milyonlarca dolarlık döviz ve Türk lirası tutan zümre haline gelmişlerdir.”


CİHAN

Yorumlar