CHP'li Faruk Loğoğlu'ndan İran'daki anlaşma yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyareti sırasında an­laş­ma­nın yal­nız­ca Fars­ça ya­zıl­dı­ğı için Ba­kan Ni­hat Zey­bek­ci­'nin met­ne im­za atmak iste­me­di­ği an­cak Baş­ba­kan Er­do­ğa­n'­ın el işa­re­ti ile Zey­bek­ci­'nin içe­ri­ği­ni an­l.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Faruk Loğoğlu'ndan İran'daki anlaşma yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyareti sırasında an­laş­ma­nın yal­nız­ca Fars­ça ya­zıl­dı­ğı için Ba­kan Ni­hat Zey­bek­ci­'nin met­ne im­za atmak iste­me­di­ği an­cak Baş­ba­kan Er­do­ğa­n'­ın el işa­re­ti ile Zey­bek­ci­'nin içe­ri­ği­ni an­la­ya­ma­dı­ğı an­laş­ma­yı im­za­la­dı­ğı or­ta­ya çık­tı.

Konuyu değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, imzalanacak anlaşmaların öncelikle ilgili bakanlıktan geçmesi gerektiğini söyledi. Loğoğlu, "İlgili bakan onaylar, ondan sonra Dışişleri Bakanlığı'na gelir. Resmi ziyaretler sırasında imzalanacak anlaşmaların başında veya sonunda mutlaka Dışişleri Bakanlığı'ndan geçmesi, öncelikle de ilgili bakanlıktan geçmesi gerekir. İmzalanacak anlaşma, eğer o bakanlığı ilgilendiriyor ise o bakanın anlaşmayı gitmeden önce çoktan görmesi gerekirdi." dedi.

Loğoğlu, anlaşmanın sadece Fars­ça olması konusunda ise "İmzalanacak anlaşma Farsça ise bir kere mutlaka Türkçe de olması lazım. Bazen üç dilde birden imzalanıyor. Farsça varsa mutlaka Türkçesi de olması gerekir. Öyle şey olmaz, mümkün değil." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar