CHP’li Evcilmen: Kararın değişeceğini ummaktayım, son sözümü söylemedim

Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, partisinden tekrar aday gösterilmemesini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Evcilmen: Kararın değişeceğini ummaktayım, son sözümü söylemedim

Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, partisinden tekrar aday gösterilmemesini değerlendirdi. Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in Muratpaşa Belediye Başkanı olarak aday gösterilmesine Evcilmen, “Bu kararın değişebileceğini ummaktayım.” dedi.

Antalya'da CHP'nin kalesi olarak adlandırılan Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyesi'nin başkan adayları dün netlik kazandı. CHP genel merkezi Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile yola devam derken, 2009 yerel seçiminde yüzde 56,7 oy oranı alarak 15 yıldır Muratpaşa Belediye Başkanlık koltuğunda oturan Süleyman Evcilmen'in yerine İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'i Muratpaşa Belediye başkan adayı olarak gösterdi. Yeğen’in aday gösterilmesinin ardından CHP’li Evcilmen taraftarları tepkilerini dile getirmek için iki gündür il binası önünde seslerini Ankara’ya duyurmaya çalışıyor.

Konuyla ilgili makamında değerlendirmelerde bulunan Başkan Süleyman Evcilmen, yaşanan gelişmeleri çok şık bulmadığını, ilçe halkının beklentisinin çok farklı olduğunu kendisinin de daha henüz son sözü söylemediğini dile getirdi.

Kendisinin aday adaylığı süreci boyunca genel merkez yöneticileriyle yaptığı görüşmelerin farklı yönlerde olduğunu kaydeden Süleyman Evcilmen, “Yaklaşık bir aydır bir kampanya sürecini resmi olmayan koşullar altında sürdürmekteydim. Bu nedenle bu gelişmeleri çok şık bulduğumu söyleyemem.” dedi.

Yaşanan gelişmelerden sonra beklemede olduğunu dile getiren Başkan Evcilmen, aday gösterilmemesi durumunun değişeceğine inandığını, değişmemesi durumunda arkadaşlarında oturup ne yapacağını konuşacaklarını ifade etti. Henüz daha son sözü de söylemediklerini kaydeden Evcilmen, “Çok hızlı bir iki günlük süre içinde bu gelişmenin oluşabilmesi gerekiyor. Bir iki gün içinde de bir şekilde bu kararın verilebileceğini ummaktayım.” diye konuştu.

"KIRGIN DEĞİLİM"

Yaşanan aday gösterilmemesi sonrası kırgınlığının olup olmadığının sorulması üzerine Evcilmen şu şekilde cevap verdi: "Son gelişmelerden sonra, ben pozitif düşünürüm, somut düşünürüm bir kırgınlığım yok. Ama bu gelişmeleri de çok iyi analiz edebilecek bir kültürün içinden gelmekteyim. Bu gelişmeleri çok şık bulmadım. Bu gelişmelerin bir adı olmalı. Bu gelişmeleri herkesin çok iyi yorumlaması gerekiyor. Başarıya endeksi aktörler kimler ise bu süreci çok iyi yorumlamak zorunda."



CİHAN

Yorumlar