CHP'li Ensar Öğüt, Meclis kürsüsünden ekmek ve kuru soğan gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Meclis Genel Kurulu kürsüsünden ekmek ve kuru soğan göstererek "Şu anda benim bölgemdeki insanım, emeklim, bu soğanla, bu ekmekle iftar açıyor. Evet, siz de ayakkabı kutularını...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Ensar Öğüt, Meclis kürsüsünden ekmek ve kuru soğan gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Meclis Genel Kurulu kürsüsünden ekmek ve kuru soğan göstererek "Şu anda benim bölgemdeki insanım, emeklim, bu soğanla, bu ekmekle iftar açıyor. Evet, siz de ayakkabı kutularını dolduruyorsunuz. Bu, kul hakkı yemektir, bunu da affetmiyorum. Ben, bölgem adına konuşuyorum. Evet, bu ekmek, bu kuru soğanla iftar açanların hakkını aramak için bu kürsüye çıktım." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 118. birleşimi yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. HDP Grubu'nun emeklilik bekleyen yurttaşların mağduriyetinin giderilmesine dair araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi görüşüldü ve AK Parti'nin oylarıyla reddedildi.

Bir konuşma yapan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kurban Bayramı'nda çiftçilerin, hayvan yetiştiricilerin ithal nedeniyle hakikaten çok büyük zarar ettiklerini vurguladı. "Sayın Bakan'dan da rica ediyorum, burada tutanakları okusun; Anadolu'daki insanlara köprüden hayvanlarını geçirerek Trakya'da satma serbestliği getirsin. Diyor ki: 'Trakya ari bölge, orada şap hastalığı yok, burada var.' Kardeşim, şap hastalığı olan hayvanların etini niye halka yediriyorsun?" diyen Öğüt, bu hayvanlara sağlıklı ve veteriner raporu alındığını illerinden o şekilde geldiklerini ifade etti.

"Eğer hastalık varsa, köprünün girişinde, Gebze'de bir istasyon kur, orada hayvanları getir, geçir, bak bakalım sağlıklı mı, hastalıklı mı? Şap hastalığı varsa geçirme, şap hastalığı yoksa geçir. Yani, bunu niye insanlarımıza çok görüyorsunuz? Bu konuda biz bunu takip edeceğiz." diyen Öğüt, "Bak, burada da söylüyorum, sonra bana demeyin, köprüyü keseceğim, onu da söyleyeyim." ifadelerini kullandı.

Aşık Mahzuni'nin "Yoksulun sırtından doyan doyana/Bunu gören yürek nasıl dayana/Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana/Bilmem söylesem mi söylemesem mi" şiirini hatırlatan Öğüt, şöyle devam etti: "Ya, yoksulun sırtından ayakkabı kutularını doldurduk, yetmedi, emeklilere üç kuruş zammı esirgiyoruz arkadaşlar. Hele bir de yaşa takılan emekliler var, primini ödemiş, hizmet şeyini ödemiş, her şeyini ödemiş, bunu çözmüyorsunuz. Siz Hükûmetsiniz, Hükûmet niye oldunuz? Sorunu çözün ve bu insanlar emekli olsunlar, huzurlu yaşasınlar değerli arkadaşlar. Şimdi, Mahzuni'nin bir şiiri daha var: Bir çift öküz yeter mi, böyle baca tüter mi?/Çoluk çocuk uyumaz, aç insanlar yatar mı?/Bu tarla susuz tarla, daha zorla, ha zorla/On çocuk arpa yiyor, beyler bunu biliyor mu?' 10 çocuk arpa yiyor, yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Şu anda benim bölgemde, Ardahan ve Doğu Anadolu'da özellikle, beyler burada lüks, beş yıldızlı otellerde iftar yerken, yemekleri, fazla fazla, kalkıp çöpe atarken, evet, bizim insanımız bu ekmeğe muhtaç kaldı, emekli bu ekmeğe muhtaç kaldı arkadaşlar."

Daha sonra Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Meclis kürsüsünden ekmek ve kuru soğanı milletvekillerine göstererek "Şu anda benim bölgemdeki insanım, emeklim, bu soğanla, bu ekmekle iftar açıyor. Evet, siz de ayakkabı kutularını dolduruyorsunuz. Bu, kul hakkı yemektir, bunu da affetmiyorum. Ben, bölgem adına konuşuyorum. Evet, bu ekmek, bu kuru soğanla iftar açanların hakkını aramak için bu kürsüye çıktım." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar