CHP'li Emine Ülker Tarhan: Hakim savcıları fişliyor musunuz?

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin "Size şantaj yapan kişi ya da kişiler kimlerdir? Hakim savcıları fişliyor musunuz?" diye sor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Emine Ülker Tarhan: Hakim savcıları fişliyor musunuz?

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin "Size şantaj yapan kişi ya da kişiler kimlerdir? Hakim savcıları fişliyor musunuz?" diye sordu.

    Yazılı bir açıklama yapan Tarhan, dün gece bazı internet sitelerinde yayınlanan ses kaydını hatırlatarak "Sizinle eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, bir dava dosyasından söz edilerek hakiminin Alevi olduğundan bahsedildiği, '2000 arkadaşın' hakim olarak sisteme transfer edildiği, bir dosyanın adı geçen bakan tarafından size getirilip 'arz edildiği', Adalet Bakanı'ndan bir dosyanın takibinin istendiği, Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı'na bir dosyaya ilişkin 'hassasiyetinizin' bildirileceği gibi bir hukuk devletinde kabul edilmesi mümkün olmayan ifadeler yer almaktadır. Kayıt şu ana kadar yalanlanmamıştır. Ayrıca yardımcınız Bülent Arınç tarafından şantaj ve tehdide maruz kaldığınız söylenmektedir." ifadelerini kullandı.

    Konuyu Meclis gündemine de taşıyarak "Size şantaj yapan kişi ya da kişiler kimlerdir, haklarında yasal işlem başlattınız mı? Başlatmadıysanız neden?" diyen Tarhan, "Bir Başbakan'ın Adalet Bakanı tarafından bir davanın takibini istemesi yargıya açık bir müdahale midir, değil midir? Bir hakimin Alevi ya da Sünni olması sizi neden ilgilendiriyor ki bu konuda tarafınıza bilgi verilmektedir? Hakim savcıları fişliyor musunuz?" şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar