CHP'li Ediboğlu: Keseb'den gelen her ambulans içimizi acıtıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye'nin Keseb şehrinde çatışmaların devam etmesinin insanların ölmesi ve yaralanması anlamına geldiğini belirterek, " Keseb’deki çatışmaları yaratan terör grupları bu topraklardan geçerek.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Ediboğlu: Keseb'den gelen her ambulans içimizi acıtıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye'nin Keseb şehrinde çatışmaların devam etmesinin insanların ölmesi ve yaralanması anlamına geldiğini belirterek, " Keseb’deki çatışmaları yaratan terör grupları bu topraklardan geçerek orada savaş başlattı. Yayladağı’ndan başka oraya geçilecek yol yok. Bu geçen Antakya’ya giden yaralı taşıyan her ambulans bizim içimizi acıtıyor." şeklinde konuştu.

Yayladağı Sınır Kapısı önünde CHP'lilerle birlikte basın açıklaması yapan milletvekili Edipoğlu, 21 Mart tarihinde Keseb bölgesinde başlayan çatışmaların şiddetlenerek devam ettiğini, süreçten siyasetçi olmanın ötesinde insan olarak derin bir rahatsızlık duyduklarını belirterek şöyle konuştu: "Bizim siyasetçi olarak değil, insan olarak en rahatsız olduğumuz konu insanların yaralanmaları, ölmeleri, sakat kalmaları. Suriye’de çatışmaların en yoğun yaşandığı yer hemen Hatay sınırının güneyinde bulunan Keseb kasabası ve hemen yanındaki kırsal alan. Biz 3 yıldan beri Suriye’de bölge barışını tehdit eden bir savaş söz konusu. Suriye’de savaşın uzun sürmesinin, yansımalarının Türkiye’ye de olumsuz yansımaları olacağını söyleyip durduk. Ancak iktidardaki AKP’ye biz bunu anlatamadık.” dedi.

"YARALI TAŞIYAN AMBULANSLAR İÇİMİZİ ACITIYOR"

Zırhlı araçların geçerek bölgeden aldığı yaralıları ambulanslara intikal ettirdiğini anlatan Ediboğlu "Hemen yanıbaşımızda sirenlerle zırhlı araçlar geçiyor. Bildiğim kadarıyla bu araçlar çatışmalarda yaralananları bölgeden alıyor ve ambulanslara ulaştırıyorlar. Keşke bu manzaraları görmez olsaydık. Şunu belirtmek isterim ki, Keseb’deki çatışmaları yaratan terör grupları bu topraklardan geçerek orada savaş başlattı. Yayladağı’ndan başka oraya geçilecek yol yok. Bu geçen Antakya’ya giden yaralı taşıyan her ambulans bizim içimizi acıtıyor. Bunu bölge insanı hak etmiyor. Bizim insanımız Suriyeli kardeşlerimiz hak etmiyor.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar