CHP’li Demirçalı’dan, Bakan Çelik’e ‘Adana için ne yaptınız?’ sorusu

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Kültür ve Turizm Bakanı olan Ömer Çelik’e 12 yıllık iktidar döneminde Adana’ya yapılan kültür ve turizm yatırımlarını sordu.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Demirçalı’dan, Bakan Çelik’e ‘Adana için ne yaptınız?’ sorusu

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Kültür ve Turizm Bakanı olan Ömer Çelik’e 12 yıllık iktidar döneminde Adana’ya yapılan kültür ve turizm yatırımlarını sordu.

Ali Demirçalı, TBMM Başkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Demirçalı, Adana’nın işsizlikte son iki yılda birinci, yaşanılabilirlikte de 55. sırada yer aldığını, kültür ve sanat boyutundan bakıldığında ise; İstanbul’dan sonra en iyi şehir olması gerekirken, maalesef çok gerilerde yerini almaya devam ettiğini söyledi. CHP Milletvekili Demirçalı, Adana’nın turizm açısından doğal, kültürel, tarihi, birçok potansiyeli olmasına rağmen bunun yeterince değerlendirilmediğini, tanıtım ve yatırım imkanlarının yetersiz kaldığını, hak ettiği yerde olmadığını bildirdi.

Demirçalı’nın Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten yazılı yanıt istediği sorular şöyle:
-2002-2014 yılları arasında, Adana ilimizde turizm altyapısını desteklemek amacı ile kamu kurum ve kuruluşlarına, vakıflara, derneklere ve özel teşebbüslere aktarılan ödeneklerin toplam tutarı ne kadardır?
-Belirtilen kuruluşlara aktarılan ödenekler hangi usul ve kriterler çerçevesinde belirlenmektedir?
-Bakanlık görevinize atandığınız tarihten itibaren, Adana ilimizin turizm gelirlerini artırmak, Adana’yı marka şehir yapmak adına yürütülen çalışmalarınız nelerdir?
-2002-2014 yılları arasında, yıllara göre turist sayısı bakımından, Adana ilimizin ülke sıralamadaki yeri nedir? İlimize gelen turist sayısı ne olmuştur?
-Adana ilimizde turizmin gelişmesi, tarihi güzelliklerinin ve kültür mirasımızın tanıtılması için bakanlığınız tarafından 2013-2014 yıllarında ayrılan bütçe miktarı nedir?
-Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma Yasası gereği,2002 yılından itibaren koruma kurulları aracılığı ile Adana’da kaç adet koruma amaçlı imar planı uygulamaya konulmuştur?
-Adana’da bulunan kültür varlıklarının korunması ve iyileştirilmesi için bakanlığınız süresince ayrılan toplam ödenek miktarı ne olmuştur?”

CİHAN

Yorumlar