CHP'li Demirçalı, gübre ve zirai ilaç fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini sordu

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, üreticinin gelirinin artırılması için girdi ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini, tarımsal üretim ve kalitenin artırılması yükseltilebilmesi amacıyla da üreticinin desteklenmesinin kaçınılmaz olduğunu söy.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Demirçalı, gübre ve zirai ilaç fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini sordu

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, üreticinin gelirinin artırılması için girdi ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini, tarımsal üretim ve kalitenin artırılması yükseltilebilmesi amacıyla da üreticinin desteklenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. CHP Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, üreticinin mutlaka desteklenmesini istedi. Demirçalı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e, “Tarımda kullanılan gübre, zirai ilaç ve makine fiyatlarının düşürülmesine yönelik ne gibi tedbirler almaktasınız?” diye sordu.

Ali Demirçalı, Bakan Mehmet Mehdi Eker tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, üreticilerin durumuna yanıt aradı. Demirçalı, “Adana’nın Kozan ilçesinin ekonomisinin büyük bir kısmı tarıma dayalı olup, narenciye tarımı ile ün kazanmış bir ilçemizdir. Tarımsal ürünlerden alınan verimin ve kalitenin daha da artırılması için öncelikle çözülmesi gereken sorunların başında; Taban suyu problemi, su taşkınları, Drenaj yetersizliği, ,Ürünlerde yaşanan fiyat istikrarsızlığı, pazarlaması sorunları, erozyon ile mücadele, zirai ilaç ve gübre fiyatlarının yüksek olması gibi sorunlar gelmektedir.” dedi.

Milletvekili Demirçalı, yazılı yanıtlaması istemiyle Bakan Eker’e şu soruları yöneltti: Tarımsal verimin ve kalitesinin artırılması için alınan önlemler nelerdir? Bu amaçla çiftçilerimize yönelik açılmış kurslar mevcut mudur? Kozan Ovası sulama projesi kapsamı dışında kalan tarım arazilerinin de sulama imkânlarına kavuşması için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? İlçe tarım arazilerinin drenaj problemlerini bitirmek veya en aza indirmek için yapılan çalışmalar nelerdir? Erozyonla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar nelerdir? Tarım ürünlerinin depolanması ve muhafaza edilmesine yönelik, yeni tesislerin kurulmasını düşünüyor musunuz? Tarımda kullanılan gübre, zirai ilaç ve makine fiyatlarının düşürülmesine yönelik ne gibi tedbirler almaktasınız? Ürünlerin pazara sunulmasındaki fiyat istikrarsızlığını gidermek için alınan önlemler nelerdir? Yeni teknolojik gelişmelerden ilçemiz hangi oranda yararlanmaktadır? Çiftçi Birliklerinin kurulmasına yönelik yeni çalışmalarınız var mıdır?
CİHAN

Yorumlar