CHP'li Çukurova Belediyesi'nde skandal

CHP Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in, yardımcısı Mustafa Selek için korkunç bir plan hazırladığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Çukurova Belediyesi'nde skandal

CHP Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in, yolsuzluklardan korkan Başkan yardımcısı Mustafa Selek’i korkutup görevi bıraktırmak korkunç bir proje hazırladığı ortaya çıktı.

Savcılğın iddianamesine nazaran CHP’li Başkan ilk öncelikle aleyhinde konuşan belediye personelini saptama ederek gizlice konuşmalarını kayda aldırdı. Daha sora personeli teker teker yanına çağırarak kayıtları dinletti, arkasından da işlerine son verdi. Yolsuzluklardan korkan yardımcısını ise silahla vurdurmak istedi. Ancak kiraladığı tetikçi yalnızca makam odasını kurşunlatınca bütün senaryo çöktü, başkan yakayı ele verdi.

"5 YILLIĞINA ÇALMAYA GELMİŞ"

CHP’li Çukurova Belediyesi’ndeki hadise Başkan Soner Başkan Çetin’in yardımcısı Mustafa Selek’in ve kimi personelin “Başkan Belediyeye 5 yıllığına çalmaya gelmiş” biçiminde konuştukları iddiasının kendisine ulaşması ile başladı. Başkan Çetin, belediyede berraklık işçisi şekilde çalışan, tıpkı vakitte kendi çaycısı bulunan Ferit İlbuğa’yı çağırarak şeytani planını devreye soktu. Çetin, İlbuğa’ya “ev ve araba” vaaderek yardımcısı Mustafa Selek’i ayağından vurmasını istedi. Ancak İlbuğa, uzun süredir ailece tanıdığı Selek’i ayağından vurmak yerine makam odasını basarak ateş etti.

KOVANLARI DA TEMİZLEDİLER

Saldırıdan 2 gün sonra haber verilen polis kısa vakitte İlbuğa’ya ulaştı. Polis, bu iki gündelik vakitte hadise yerindeki bütün izlerin silindiğini saptama etti. Ancak kamera kayıtları ile olayın bütün teferruatları aydınlatıldı. Adana Cumhuriyet Savcısı Bilen Başyiğit’in hazırladığı iddianamede başkan  Çetin, ile başka Ferdi İlbuğa, F.S, E.Yve E.İ yargılanacakları günü bekliyor.

BAŞKAN SKANDALI DOĞRULADI
 
Belediye Başkanı Soner Çetin ifadesinde çalışanlarının ses kaydının alınması ile ilgili iddiaları doğruladı ve ses kaydında kendisi konusu için menfi konuşan herkesi işten çıkardığını söyledi. Ancak ses kaydı buyruğu vermediğini, şüphelinin böyle bir şeye tek başına kalkıştığını ileri sürdü. Şüpheli Ferdi İlbuğa ile 2 yıldır tanıştıklarını anlatım eden Çetin, Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ile aralarında her hangi bir husumet olmadığını da savundu. 
 
OTOPARKTA AYAĞINA 3-4 TANE SIKARSIN
 
Polise anlatım verici tetikçi Ferit İlbuğa kendisini bizzat belediye Başkanı Soner Çetin’in azmettirdiğini itiraf etti. Tetikçi İlbuğa ifadesini sektör Savcıya, Başkan Soner Çetin’in kendisine 100  kendisine TL verdiğini ve B.T, S.K ile M adlı çalışanlarını seslerini kaydetmesini istediğini söyledi. İlbuğa, kendisinin de bu çalışanların seslerini kaydederek Çetin’e bir CD halinde verdiğini söyledi. İlbuğa bununla beraber Çetin’in yardımcısı Mustafa Selek konusu için da “Onun sesini kaydedemezsin, Mustafa evine gideceği sırada otoparkta ayağına 3-4 adet sık, bir hafta, on gün hastanede yatar sonra istifa eder gider kurtuluruz” biçiminde buyruk verdiğini itiraf etti.

Kaynak: Kemal Gümüş - Star

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar