CHP’li Çıray: Köşk adayımız herkesi kucaklayacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Aytun Çıray, cumhurbaşkanı adayı olarak partisinin bir adayını değil, Türkiye’nin ortak paydası olacak bir adayı açıklayacaklarını söyledi.Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Çıray: Köşk adayımız herkesi kucaklayacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Aytun Çıray, cumhurbaşkanı adayı olarak partisinin bir adayını değil, Türkiye’nin ortak paydası olacak bir adayı açıklayacaklarını söyledi.

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu 4. Olağan Genel Kurulu’na katılmak amacıyla geldiği Bursa’da partisinin il başkanlığını ziyaret eden Dr. Çıray, basın mensuplarına cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Çıray, partisinin aday belirleme sürecinde 21. yüzyıl demokrasilerinin en vazgeçilmezlerinden olan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek görüşlerine başvurduğunu bildirdi.

İSİM GÜNDEME GELMEDİ

Konuyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı görüşmeye değinen Dr. Çıray, yaklaşık 40 dakika süren görüşmede hiçbir ismin telaffuz edilmediğinin altını çizdi.

Görüşmede, ‘nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı?’ sorusuna cevapların verildiğini anlatan Dr. Çıray, şöyle konuştu: “Adayın, ‘halka dokunan, halkın içinden gelen, gerginliği sona erdiren, ahlaklı, sevilen, dürüst, saygı duyulan, toplumun tamamını kucaklayan biri olması’ gerektiği konusunda anlaşıldı, ancak hiçbir aday ismi telaffuz edilmedi.”

CİHAN

Yorumlar