CHP'li Baydar TÜRGEV'in mal varlığının açıklanması için soru önergesi verdi

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, yerel seçim çalışmalarını sürdürdüğü Aydın’da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Baydar TÜRGEV'in mal varlığının açıklanması için soru önergesi verdi

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, yerel seçim çalışmalarını sürdürdüğü Aydın’da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdiğini açıkladı. Baydar, “TÜRGEV’e bağış yapanların ve yapılan miktarların kamuoyu ile paylaşması şeffaflık ve hesap verilebilirlik açısından önemlidir.” dedi.

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu sonrası özellikle TÜRGEV konusunda ortaya atılan iddialar kamuoyunu meşgul etmeye devam ettiğini belirten Baydar, “Son olarak TÜRGEV tarafından yapılan açıklamada “Vakfımıza bağışta bulunan hayırseverlere 'rüşvetçi' yaftası yapıştırmaya çalışmak, vakıf kültürümüze, özellikle de bu aziz milletin yardımlaşma ve paylaşma duygularına açık bir saldırıdır. Hele ki “bunun karşılığında devletin çeşitli kurumlarının ihalelerinin alındığı” iftirasında bulunmak, en hafif ifadesi ile alçaklıktır”şeklinde ifadelere yer verilmiştir. Kuruluş ismi İSEGEV (İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı) olan vakıf 2012'de adını TÜRGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı)olarak değiştirmiştir.1996 yılından itibaren hizmet veren söz konusu vakıf vergi muafiyetinden de yararlanmaktadır. Vakfetme özelliğiyle binlerce öğrenciye yardımda bulunan vakıfların bundan sonra alacağı bağışlara devam edebilmesi için, kendilerine bağışta bulunanları ve/veya miktarlarını kamuoyu ile paylaşması şeffaflık ve hesap verilebilirlik açısından önemlidir. 3 Kasım 2002 – 4 Mart 2014 tarihleri arasında İSEGEV ve TÜRGEV’e ayni veya nakdi olarak gerçekleştirilen bağış miktarı nedir? İSEGEV ve TÜRGEV’e bağış yapan gerçek veya tüzel kişiler kimlerdir?”
CİHAN

Yorumlar