CHP'li Atıcı'dan Akkuyu nükleer santral tepkisi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Akkuyu nükleer güç santrali inşaatına taş ocağı ruhsatı hilesi ile hukuksuz ve kaçak şekilde başlandığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Atıcı'dan Akkuyu nükleer santral tepkisi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Akkuyu nükleer güç santrali inşaatına taş ocağı ruhsatı hilesi ile hukuksuz ve kaçak şekilde başlandığını savundu. İnşaat durdu izlenimi vermek için bazı köylülerin işten çıkarıldığının iddia edildiğini dile getiren Atıcı, bu konuda bakanlığın ve valiliğin açıklama yapmasını istedi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Atıcı, son günlerde ortaya çıkan büyük inşaat firmaları ve yolsuzluk-rüşvet ilişkilerinin konuyu daha önemli hale getirdiğini anlattı. Atıcı, "En az 25 milyar dolarlık yatırım olacağı ön görülen nükleer santral işini yapacak firmalara bilmediğimiz hangi sözler verilmiştir? Her tarafından yolsuzluk ve rüşvet akan iktidarın icraatları bundan sonra gayri meşrudur. İnşaata hukuk dışı bir şekilde, ÇED raporu olmadan başlandı. Aldığımız haberlere göre inşaat durduruldu. Bu sevindirici bir olay ama AKP'yi tanıyan bizler, bunun geçici bir durum olabileceği, yeni bir taktik uygulanabileceği yönünde endişelerimiz var. Çünkü inşaat resmi bir karar neticesinden durdurulmadı. Nükleer santral alanına taş ocağı yapılmasına göz yumuldu. Bunun zeminini hazırlayanlar hakkında gerekli işlemler yapılacak mı? Mersin Valiliği bu taş ocağı için ruhsat vermişti. Eğer durdurduğunuz taş ocağı inşaatı yasalara aykırıysa sorumlular hakkında işlem yapın. Eğer yasalara uygunsa neden durdurdunuz? Bu sevdadan vazgeçin. Mersin halkı direnecek ve oraya nükleer santral yaptırmayacak." dedi. CİHAN

Yorumlar