CHP'li Aslanoğlu: Esed sizin dostunuzken biz Esed'i tanımazdık

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin Suriye'de yaşanan olaylarda CHP'lilerin Devlet Başkanı Esed'i savunmakla suçlaması üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Sayın Canikli, Esed sizin dostunuz iken biz Esed'i tanımazdık, o sizin.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Aslanoğlu: Esed sizin dostunuzken biz Esed'i tanımazdık

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin Suriye'de yaşanan olaylarda CHP'lilerin Devlet Başkanı Esed'i savunmakla suçlaması üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Sayın Canikli, Esed sizin dostunuz iken biz Esed'i tanımazdık, o sizin dostunuzdu. Eğer Esed katilse Allah onun da canını alsın. Hiçbir zaman biz insan öldüren kimseye destek olmayız. Ancak, eğer o ülkede, ülkenin bölünmez bütünlüğüne siz taraf oluyorsanız bunu yaratan da sizsiniz. El Kaide'ye kim destek oldu?" diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 74. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, "Rabialar çift: Biri Mısır'daki Arap Rabia'sı, diğeri Doğu Türkistan'ın Rabia Kadir'i. Doğu Türkistan Türklüğünün bayan lideri, şimdi Çin'in zulmünden Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçmış durumdadır. Avrupa'nın her devletine Rabia Kadir gidebilir ama Türkiye'ye gidemez. Niçin? Rabia'ya gözyaşı dökenler bunu burada bir anlatsın. Evet, 529 kişinin idam edilmesi adaletsiz ve haksız bir durumdur, bunu, insan olan herkes kınar ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz de kınıyoruz. Ama sadece Mısır'da olduğu için, sadece Arap olduğu için bu olayın üzerine gidip de Irak'taki Türkmen kanı oluk oluk akarken gözünden bir damla yaş dökülmeyenler, Suriye'de oluk oluk Türkmen kanı akıtılırken gözünden bir damla gözyaşı dökmeyenler, Karabağ'da Ermeniler Azeri toprağını işgal etmişken Ermenilere açılım yapanlar, onlarla dostluk maçı yapanlar niçin dökülen Türk kanına, zulmüne karşı bir damla gözyaşı dökmez? Evet, buna itirazımız vardır, buna itirazımız vardır ve Adalet ve Kalkınma Partisi dünyaya Türk ve İslam gözüyle bakamamaktadır, tek gözle bakmaktadır, sorun da buradadır." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de "Suriye'de kim kimi öldürüyor? Suriye'de katleden kim? Suriye'de katliamı yapan Esed, yönetim. Elbette El Kaide de var ama esas orada katliamı yapan, kendi insanlarını uçakla, tankla bombalayan kim Allah aşkına? Esed'i niye bu kadar savunuyorsunuz? Esed'e bu dostluğunuz nereden geliyor? El Kaide elbette yapıyor ama esas orada yüz binlerce insanı katleden kim? Hangi uçaklar, bu uçaklar kimin, bu uçaklar kime ait? Bu uçaklar kime ait, bu tanklar kime ait, kimyasal silahları kim kullanıyor? Esed kullanıyor. Katliamı yapan Esed. El Kaide de yapıyor ama esas itibarıyla burada yüz binlerce insan… Çünkü silah onda, güç onda, asker onda, uçak onda, tank onda, top onda; katliamı yapan o. Dolayısıyla, esas bu kandan, Suriye'de akan kandan sorumlu olan Esed'e destek verenlerdir." karşılığını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Sayın Canikli konuşmasında bizi de kastederek Esad'e destek verdiniz dedi. Sayın Başkan, çok değerli üyeler; Sayın Canikli, Esed sizin dostunuz iken biz Esed'i tanımazdık, o sizin dostunuzdu. Bir. İki: Eğer Esed katilse Allah onun da canını alsın. Hiçbir zaman biz insan öldüren kimseye destek olmayız. Ancak, eğer o ülkede, ülkenin bölünmez bütünlüğüne siz taraf oluyorsanız bunu yaratan da sizsiniz. El Kaide'ye kim destek oldu? Büyükelçi Reyhanlı katliamını kimin yaptığını söylerken buna ne diyorsunuz Sayın Canikli? Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyükelçisi Reyhanlı katliamını yapanın kim olduğunu açıkladı. Büyükelçi. Haa… Türkiye Büyükelçisi. Yardım ettiğiniz El Kaide Türkiye'de insan öldürürken acaba El Kaide, sen katil misin? dediniz mi? CİHAN

Yorumlar